Ήττα σοκ για τη Νίκη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πραγματοποίησε η Νίκη Βόλου, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από τον Ρήγα Φεραίο. Το συγκρότημα των Μπούις – Ξηροφώτου δεν μετέτρεψε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά να βρει εφαρμογή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και ο Ρήγας να μετουσιώσει σε τέρμα τη μοναδική του ευκαιρία. Το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Τζοβάρας στο 23’, ένα τέρμα που διαμόρφωσε το τελικό 0-1 του αγώνα.

Με Καρτσαμπά αντί Μωϋσίδη

Με τον Χρήστο Καρτσαμπά να παίρνει φανέλα βασικού αντί του Μωϋσίδη, παρέταξαν την ομάδα τους το τεχνικό δίδυμο της Νίκης Βόλου. Οι Μπούις – Ξηροφώτος επέλεξαν τον Νίκο Τζήμα στη θέση του τερματοφύλακα, τους Γενιτσαρίδη και Δημολιό στα δύο άκρα της άμυνας, Καρτσαμπά και Βέργο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μέτσε και Ντόλγκι στον άξονα, Γιάκοβλεφ στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και Μπάιριτς στη δεξιά, τον Γιώργο Ιορδανίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Χρήστο Τζιώρα μοναδική επιθετική αιχμή.

Φουλ επίθεση από τη Νίκη

Πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα η Νίκη σπατάλησε μία καλή ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Δημολιός έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Γιάκοβλεφ δεν βρήκε την μπάλα στο γυριστό σουτ που επιχείρησε, με τους γηπεδούχους να καταγράφουν την πρώτη τους καλή στιγμή στον αγώνα

Στο τέταρτο λεπτό ο Ρήγας έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, κυριολεκτικά από το πουθενά, όταν στο κόρνερ του Γεωργαντζή από τα αριστερά, Τζιώρας και Τζήμας δεν συνεννοήθηκαν με αποτέλεσμα η μπάλα επικίνδυνα να πάρει πορεία προς την εστία και να καταλήξει σε νέο κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπαγιάννης πρόλαβε με έξοδο εκτός περιοχής του, τον Τζιώρα που έβγαινε τετ α τετ σε βαθιά μπαλιά του Γενιτσαρίδη

782-100-mavros

Στο 12’ οι παίκτες της Νίκης ζητάνε έντονα φάουλ σε οριακή θέση εκτός της περιοχής των γηπεδούχων όταν στην ντρίπλα του Γιάκοβλεφ η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του πεσμένου Σπαθή. «Παίζετε» έδειξε ο κ. Θεοχάρης, θεωρώντας ακούσιο το χέρι του αρχηγού του Ρήγα.

Με την πίεση της Νίκης να είναι συνεχής, δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ιορδανίδη να απειλήσει. Ο μέσος της βολιώτικης ομάδας σούταρε από το ύψος της περιοχής υποχρέωσε τον Παπαγιάννη σε δύσκολη απόκρουση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Στο 17’ ο Ρήγας έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ της Νίκης, με τον Μπόρα να σουτάρει από μακρινή απόσταση και την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας του Τζήμα.

Με τη Νίκη να επιβάλλεται πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες συνεχίστηκε το παιχνίδι. Στο 21’ ήταν η σειρά του Μπάιριτς να δοκιμάσει να αιφνιδιάσει με τεχνικό σουτ από τη αριστερή γωνία της περιοχής των φιλοξενούμενων, με τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει εύκολα.

Κόντρα στον αγώνα ο Ρήγας το γκολ

Κι ενώ η Νίκη πίεζε για να ανοίξει το σκορ, ο Ρήγας ήταν αυτός που σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις του στα καρέ των γηπεδούχων, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 23’ ο Τζοβάρας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Τζήμα, βρήκε τον διάδρομο και μ’ ένα ξερό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «παγώνοντας» το Πανθεσσαλικό.

Με την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου η Νίκη έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Τζιώρας με ανάποδο ψαλιδάκι σε κόρνερ του Μπάιριτς, δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Εφτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Ιορδανίδης έστρωσε με το στήθος στον Τζιώρα, με τον επιθετικό της Νίκης να πιάνει το απευθείας βολέ και την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Το συγκρότημα των Μπούις – Ξηροφώτου συνέχισε να πιέζει για να ανταποδώσει το γκολ, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα την άμυνα των φιλοξενούμενων που κράτησε σχετικά εύκολα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους.

Ανούσιος επιθετικός μονόλογος της Νίκης η επανάληψη

Επιθετικός μονόλογος της Νίκης ήταν τα πρώτα δέκα λεπτά του της επανάληψης, με τους παίκτες των γηπεδούχων να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης με κάθε δυνατό τρόπο. Στο 54’ ο Μπάιριτς ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Ρήγα, έπιασε δυνατό συρτό σουτ, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει με υπερένταση. Δύο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Μέτσε, με τον πορτιέρε του Ρήγα να μπλοκάρει εύκολα.

Παρά την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής οι γηπεδούχοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Τα μακρινά γεμίσματα δεν είχαν καμία τύχη ενώ οι συχνές διακοπές του αγώνα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κακή ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίχθηκε.

panoigyroi-782-267

Στο 80′ η Νίκη έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Γαρυφαλλόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής εντός της περιοχής των φιλοξενούμενων, όμως προτίμησε να σπάσει στον Τζιώρα αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του, με αποτέλεσμα να κοπεί από αμυντικό του Ρήγα

Κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, οι παίκτες του Ρήγα έφτασαν κοντά στο δεύτερό τους τέρμα, με το σουτ του Τσιώλη από μέσα αριστερά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τζήμα

Οι αλλεπάλληλες διακοπές δεν επέτρεψαν να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε σχετικά εύκολα το «μηδέν» στην άμυνά τους.

Σκόρερ: 23’ Τζοβάρας

Κίτρινες: Ιορδανίδης (26’), Καρτσαμπάς (33’), Αλεξίου (46’), Τζοβάρας (53’), Δημολιός (67’), Παπαγιάννης (73’), Χατζηαθανασίου (77’), Λάιος (86’)

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι (60’ Γαρυφαλλόπουλος), Γιάκοβλεφ, Μέτσε, Τζιώρας, Ιορδανίδης (66’ λ.τ. Λάιος), Μπάιριτς (83’ Ματθαίου)

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Μπόρας (65’ Παπαγεωργίου, 80’ Κανναβός), Τζοβάρας, Τσιώλης (89’ Λάμπρου), Γεωργατζής (90’+1’ Τζέκα)

Διαιτητές

Διαιτητής: Δημήτρης Θεοχάρης (ΕΠΣΘ)

Βοηθοί: Καραγιάννης (ΕΠΣΛ), Αναστασίου (ΕΠΣΘ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις