Ο καλύτερος Θησέας, δίκαια 1-2 τον Μαγνησιακό

Ο Θησέας επικράτησε δίκαια εκτός έδρας επί του Μαγνησιακού με 2-1, σε αναμέτρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, στην Α’ τοπική κατηγορία. Φτωχό σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο, πολύ περισσότερο θεαματικό το δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν σημειωθεί περισσότερα τέρματα. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου προηγήθηκαν οι αγριώτες, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 76′. Ο γηπεδούχος Μαγνησιακός, απλώς μείωσε με πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης…

Ο Θησέας ήταν καλύτερος, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να έχει επιτύχει ακόμη μεγαλύτερο σκορ, εάν οι παίκτες του ήταν περισσότερο εύστοχοι σε ένα εκρηκτικό διάστημα που είχαν από το 61ο έως το 67ο λεπτό, όταν χάθηκαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα δύο δοκάρια σε διαδοχικές φάσεις της αναμέτρησης.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη του σκορ, αυτό άνοιξε στο 10′ όταν ο Βλάχος εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο κι έγινε αποδέκτης της μπάλας, η οποία αφού προηγουμένως έσκασε μέσα στην περιοχή ήρθε πάνω του και αυτός με “γεμάτο” διαγώνιο σουτ από αριστερά, την έστειλε στο απέναντι “παραθυράκι” της εστίας του Βίτσου, που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.
Χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη φάση, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, για να περάσουμε πλέον στο δεύτερο μέρος όπου από την αρχή ο Θησέας έδειξε τις προθέσεις του.
Πρώτη πάρα πολύ καλή φάση στο 49′, όταν ο Αντζούρης έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από κάθετη πάσα από το χώρο του κέντρου, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι ενώ είχε τη δυνατότητα να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα, προτίμησε να πλασάρει, για να τη στείλει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βίτσου.
Ακολούθησε το εκρηκτικό διάστημα από το 61ο ως το 67ο λεπτό, με το πρώτο κάθετο δοκάρι στο 61′ όταν ο Γκουγκούδης βρέθηκε στο έδαφος ανάμεσα σε δυο αντίπαλους παίκτες και πολύ κοντά στην εστία του Βίτσου, κλώτσησε την μπάλα, αλλά αυτή αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στην αμέσως επόμενη φάση (62΄) είχαμε γέμισμα από δεξιά, που έφερε τον Βλάχο σε εξαιρετική θέση μέσα στην μικρή περιοχή του Μαγνησιακού, αυτός έπιασε ένα βολέ από πάρα πολύ κοντά, στέλνοντας τη μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Βίτσου.
Στο 67′ ο Γκουγκούδης μετά από σέντρα του Μερμήγκι δεν κατάφερε να πλασάρει εξ επαφής, καθώς ο Βίτσος ταχύτητα βγήκε κι έπεσε στα πόδια του αντιπάλου επιθετικού.
Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 73′ όταν o Χατζητρακόσιας έκανε κάθετη μπαλιά προς το πρώτο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε ο Μυλωνάς, ο οποίος υπό την πίεση του Μοράλες, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ίσως με τον αμυντικό του Θησέα να έχει βρει τη μπάλα.
Στο 76′ ο Βλάχος χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, όταν και πάλι σε αντεπίθεση ο Γιαννούλας από τον άξονα, έκανε πάσα δεξιά προς τον Μερμήγκι κι αυτός την παράλληλη σέντρα βρίσκοντας τον Βλάχο. Ο υψηλόσωμος σέντερ φορ του Θησέα έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, από το ύψος του πέναλτι, σε μία φάση η οποία είναι αλήθεια πως επαναλήφθηκε αρκετές φορές στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από την πλευρά του Θησέα.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 93ο λεπτό, όταν σε παράλληλη σέντρα ο Μοράλες, ενώ βρισκόταν στην περιοχή, βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Χαλβατζάκος υπέδειξε την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κοντοβάς ο οποίος ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Σκόρερ: Κοντοβάς (93′), Βλάχος (10′,76′)
Διαιτητής: Χαλβατζάκος
Βοηθοί: Μπαρτζιαλής, Τρυφωνίδης

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Τσένα, Βασιλείου, Κοντοβάς, Προβιάς, Μάιπας (87′ Β. Μιχαλόπουλος), Οικονόμου, Λιάρος (64′ Τσιγαριδας), Θεοδωρόπουλος (72′ Μυλωνάς), Δεμίρης, Χατζητρακόσιας (80′ Δοδοντσίδης)
ΘΗΣΕΑΣ: Καγιάννης, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας (46′ Γιαννούλας), Αντζούρης (64′ Μερμύγκης), Γκουγκούδης (73′ Καραλόπουλος) Βλάχος, Κοτζαθανάσης, Σφάκας (46′ Ισά).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις