Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 2ης αγωνιστικής (+ Βαθμολογίες)

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ, που έχει ως χαρακτηριστικό την διεξαγωγή όλων των αναμετρήσεων, σήμερα,Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Από αυτή την δεύτερη μέρα,  έλειψαν οι εκπλήξεις, δεδομένου ότι όλα τα φερόμενα ως φαβορί ευκολότερα ή πιο δύσκολα, κατάφεραν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους. Στους επτά αγώνες που έγιναν σήμερα, τρεις ήρθαν ισόπαλοι,  σε δύο περιπτώσεις επικράτησαν οι ομάδες που αγωνιζόταν στην έδρα τους, ενώ το μόνο “διπλό”…

ήταν αυτό του Θησέα, που ενδεχομένως να είχε και το δυσκολότερο έργο, αγωνιζόμενος απέναντι στο φορμαρισμένο Μαγνησιακό.

Σε ότι έχει να κάνει  αρχικά με τις πρωινές αναμέτρησης,  ο Σαρακηνός σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο Άνθ.Γαζή (2-0), που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μαχητικός,  κατακτώντας έτσι τους πρώτους του βαθμούς και “ξεχρεώνοντας” ταυτόχρονα το -2 της περσινής τιμωρίας του.

Λίγα μέτρα μακρύτερα από το γήπεδο του Σαρακηνού, η γηπεδούχος Αγ. Παρασκευή υποδέχθηκε την Ακρόπολη Σέσκλου, σε αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη αν ήταν πιο εύστοχοι, καθώς δύο φορές προσπάθειες τους αποκρούστηκαν από τα αντίπαλα δοκάρια, ενώ στις υπόλοιπες οι παίκτες του Γιάννη Ακτσιαλή βρήκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Γιώργο Τσιτσιρίκο, τερματοφύλακα της Αγίας Παρασκευής.

Ο Διαγόρας επικράτησε στην έδρα του Πηλαία με 3-1, πετυχαίνοντας ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δυο στο δεύτερο μέρος.  Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το απιχνίδι με εννέα παίκτες, λόγω αποβολών στο 75’ και 78’

Στην αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο Λεχωνίων, ο γηπεδούχος Παγασητικός υποδέχθηκε την ομάδα της Σκιάθου, η οποία είχε στη διάθεσή της μόλις 15 ποδοσφαιριστές.  Και τα δύο γκολ της αναμέτρησης που ήρθε ισόπαλη 1-1,  σημειώθηκαν από ποδοσφαιριστές του Παγασητικού,  καθώς και το γκολ της Σκιάθου επετεύχθη με αυτογκόλ.

Στις απογευματινές αναμετρήσεις ξεχώριζε αυτή μεταξύ του Μαγνησιακού και του Θησέα, όπου η ομάδα της Αγριάς δίκαια επικράτησε με 1-2. Αν και προηγήθηκε στο δεκάλεπτο,  το καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, για την ομάδα του Κ. Παπαστεργίου,  όπου έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, ενώ  είδε προσπάθειες των παικτών της δύο φορές να σταματούν στα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν να μειώσουν με πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου ο Πύρασος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αίαντα Σούρπης, με τις δύο ομάδες να μην σκοράρουν και μοιραία η αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με “λευκή” ισοπαλία.  Δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα οι γηπεδούχοι, που είχαν ελάχιστη παραγωγή φάσεων, ενώ θα μπορούσαν να μείνουν πίσω στο σκορ από τις αντίστοιχες δυο- τρεις καλές περιπτώσεις είχαν οι ποδοσφαιριστές του Αίαντα.

Τέλος στην αναμέτρηση που σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ, ο Πρωτεσίλαος κατάφερε να κάνει το “δύο στα δύο” και να είναι η μοναδική ομάδα που το πέτυχε αυτό, επικρατώντας αυτή τη φορά με 3-2 επί του Ηρακλή. Σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα του Θανάση Μπίλη αν συνυπολογίσει κάποιος, ότι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2  και έκαναν την πλήρη ανατροπή ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Σημαντικό ότι σκόραραν δύο φορές και οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Β., δείχνοντας ότι η εικόνα στα επίσημα παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετική, από αυτή που έδειξαν κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

 Τα σημερινά αποτελέσματα

Πρωτεσίλαος- Ηρακλής Β. 3-2

Παγασητικός- Σκιάθος 1-1

Αγ. Παρασκευή- Ακρόπολη 1-1

Πύρασος- Αίας 0-0

Σαρακηνός- Ανθ. Γαζής 2-0

Πηλέας- Διαγόρας 1-3

Μαγνησιακός- Θησέας 0-2

 

Η Βαθμολογία

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠ ΗΤΤΕΣ ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΚΟΛ ΠΟΝΤΟΙ
1 ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 2 2 0 0 7 2 5 6
2 ΑΚΡΟΠΟΛΗ 2 1 1 0 3 2 1 4
3 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤ 2 1 1 0 3 1 2 4
4 ΠΥΡΑΣΟΣ 2 1 1 0 2 0 2 4
5 ΘΗΣΕΑΣ 2 1 1 0 2 1 1 4
6 ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 2 1 0 1 7 3 4 3
7 ΑΙΑΣ 2 0 2 0 1 1 0 2
8 ΗΡΑΚΛΗΣ Β 2 1 0 1 5 3 2 1
9 ΠΗΛΕΑΣ 2 0 1 1 2 3 -1 1
10 ΑΟ ΣΚΙΑΘΟΣ 2 0 1 1 1 3 -2 1
11 ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ 2 0 1 1 1 4 -3 1
12 ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 0 1 1 1 5 -4 1
13 ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ 2 1 0 1 3 2 1 1
14 ΑΝΘ. ΓΑΖΗΣ 2 0 0 2 1 8 -7 0

* Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2, λόγω τιμωρίας απο την περσινή αγωνιστική περίοδο

 

Η επόμενη- 3η αγωνιστική

Ηρακλής Β.- Σκιάθος

Ακρόπολις- Πρωτεσίλαος

Αίας- Παγασητικός

Ανθ. Γαζής- Αγ. Παρασκευή

Διαγόρας- Πύρασος

Θησέας- Σαρακηνός

Μαγνησιακός- Πηλέας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις