Ομάδα με προσωπικότητα που εμπνέει εμπιστοσύνη

Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί με τη λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Football League, έστω και προσωρινά τότε, στην 3η θέση της βαθμολογίας του Βορείου ομίλου. Ακολούθησαν οι δύο ήττες από Ζάκυνθο και Ηρακλή, που έφεραν την ομάδα στην 5η θέση, επτά βαθμούς από την προνομιούχο τριάδα. Ωστόσο, με…

…αντεπίθεση διαρκείας και πέντε σερί νίκες οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με τη λήξη της 20ης αγωνιστικής ξανά σε θέση πλέι οφ. Βρίσκονται, πλέον, μόνοι στην 3η θέση, ένα βαθμό μπροστά από τη Ζάκυνθο και δύο από την ΑΕΛ.
Στο ντέρμπι με τη Λαμία ο Ολυμπιακός έδειξε τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν μια ομάδα που έχει στόχους και βλέπει ψηλά. Οι παίκτες διέθεταν πάθος, δύναμη και διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι, πλέον, ομάδα με προσωπικότητα και αυτό είναι έργο του προπονητή. Εμπνέει εμπιστοσύνη και «χτίζει» από την άμυνα, με την ανασταλτική λειτουργία να είναι εξαιρετική. Για τέταρτο παιχνίδι στα πέντε τελευταία η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ, ενώ από την άλλη πλευρά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, έστω κι αν στο χθεσινό παιχνίδι δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ.
Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη, όπως παραδέχθηκε εξάλλου και ο αντίπαλος προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης, με τους «ερυθρόλευκους» να παρουσιάζονται σοβαροί, πειθαρχημένοι στο παιχνίδι τους, έχοντας αγωνιστικό πλάνο, το οποίο εφάρμοσαν πιστά οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.
Βλέπουμε παίκτες που υστερούσαν σε βασικά θέματα τακτικής (βλέπε Μπιτάνγκ) να παρουσιάζονται μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, ενώ πλέον ο Ολυμπιακός λειτουργεί ως ομάδα και δεν στηρίζεται σε μονάδες.
Η αξιοποίηση της έδρας ήταν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να αρχίζουν να κάνουν το ΕΑΚ δυνατή έδρα.
Απομένουν έξι αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση πλέι οφ. Κατάφερε μέσα σε πέντε αγωνιστικές να καλύψει το έδαφος των επτά βαθμών, να μπει στην τριάδα και πλέον αυτό που οφείλουν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να μην πέσουν, τουλάχιστον από την τρίτη θέση. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κυνηγά κάποια ομάδα στη βαθμολογία. Αντίθετα, τον κυνηγούν. Άρα, είναι στο χέρι των παικτών να αντέξουν στην πίεση και να τερματίσουν σε μια θέση που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στα πλέι οφ ανόδου.
Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Τύρναβο είναι ίσως το πιο κρίσιμο και καθοριστικό για τον Ολυμπιακό. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος το χαρακτήρισε παιχνίδι της χρονιάς. Γιατί με νίκη ο Ολυμπιακός «κλειδώνει» σε μεγάλο βαθμό μια θέση στην πρώτη τριάδα, αν δούμε στη συνέχεια το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων», σε συνάρτηση με τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι άλλοι συνδιεκδικητές.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προσπάθειά τους ταπεινά, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με το ίδιο πάθος που τους διακρίνει στα τελευταία παιχνίδια. Κι όπως δήλωσε και ο αρχηγός Λευτέρης Γιαλούσης, όλοι στην ομάδα έχουν καταλάβει ποιοι είναι και που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός. Γιατί μέχρι τώρα οι ποδοσφαιριστές είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις