Μ. Ζιώγας: Να μάθουμε να ζούμε με την πίεση

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Ζιώγας, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Διγενή, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τη νίκη που σημείωσαν. Αναφέρθηκε στο άγχος που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και στο γεγονός πως οι παίκτες του θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την πίεση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια. Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, γιατί πληγώσαμε τον κόσμο μας, τον πρόεδρό μας, τον εγωισμό μας. Είμαστε μια ομάδα η οποία έχει δουλέψει πάρα πολύ και έπρεπε να βρούμε πολλά ψυχικά αποθέματα. Υπάρχουν στην ομάδα νέα παιδιά και ποδοσφαιριστές που τώρα συνειδητοποιούν και καταλαβαίνουν τι σημαίνει να παίζεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Πόσο δύσκολο είναι, τι πίεση και τι άγχος υπάρχει.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάνω στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ήμουν σίγουρος – και το αυτό είπα στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια στο ημίχρονο – πως θα κερδίσουμε. Γιατί, δεν μπορεί είπα, κάποια από τις φάσεις που δημιουργούμε θα καταλήξει γκολ. Υπάρχει ποιότητα και ταλέντο στην ομάδα. Κάποια παιδιά θα πρέπει να καταλάβουν πως κάθε Κυριακή, όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό Βόλου, παίζεις με την πίεση.
Εμείς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις προκειμένου το σκορ να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο ποδόσφαιρο όμως, πολλές φορές συμβαίνει να έρθουν τα πάνω κάτω σ’ ένα παιχνίδι. Από μια στατική φάση ο αντίπαλος μείωσε το σκορ και για δύο-τρία λεπτά αγχωθήκαμε.
Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα, γιατί παίξαμε σωστά, ορθολογιστικά, παίξαμε από τα πλάγια, κάθετα και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Ένα σημείο που με απασχολεί και θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σ’ αυτό, είναι οι στατικές φάσεις. Δεν γίνεται μ’ αυτή την ποιότητα που έχουμε και τα πολύ δυνατά και ψηλά παιδιά που διαθέτουμε, να μην μπορούμε να κάνουμε γκολ από στατική φάση. Κερδίσαμε πολλά φάουλ και κόρνερ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού, γιατί παρά την πίκρα του που του δώσαμε την προηγούμενη Κυριακή, ήρθε στο γήπεδο και στήριξε την ομάδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις