Πλούσιες οι δραστηριότητες του ΣΔΥ Βόλου

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που έτρεξε, περπάτησε ή συμμετείχε με τη συνδρομή του στον φιλανθρωπικό αγώνα για τη Φλόγα που έγινε για 5η συνεχή χρονιά στη παραλία του Βόλου. Ο χώρος πλημμύρισε από τους χιλιάδες συμμετέχοντες, και είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος ήταν τόσο πολύς, ώστε οι πρώτοι αθλητές τερμάτισαν πριν καν να έχουν προλάβει όλοι οι συμμετέχοντες να περάσουν τη γραμμή εκκίνησης. Οι αριθμοί συμμετοχών εξαντλήθηκαν και τυπώθηκαν νέοι…

…Ο αγώνας εξελίχθηκε σε γιορτή της φιλανθρωπίας και του αθλητισμού. Το συμβολικό ποσό συμμετοχής που ήταν 3 ευρώ, σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση του αγώνα (2 χιλιόμετρα) και το όμορφο κλίμα που δημιουργείται στη διοργάνωση, έφερε χιλιάδες κόσμου στη παραλία που έτρεξε, περπάτησε και έζησε χαρούμενες στιγμές. Αθλητές διακρίσεων μέχρι και Ολυμπιονίκες όπως ο Nίκος Σκιαθίτης, ερασιτέχνες δρομείς, τα μέλη όλων των αθλητικών σωματείων της περιοχής όπως και πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων, ΑμεΑ, γονείς με καρότσια, άνθρωποι ακόμη και με τα κατοικίδιά τους, επισκέπτες από τις Σποράδες και από γειτονικούς νομούς, όλοι συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή. Ακόμη και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν ή να παρευρεθούν, αγόρασαν και αυτοί αριθμό για να ενισχύσουν στη Φλόγα. Όλο το ποσό που συγκεντρώθηκε πήγε απευθείας στη Φλόγα Βόλου χωρίς κρατήσεις για κανένα έξοδο.

Η διοργάνωση ευχαριστεί όλους τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους, τους πολίτες, τις οικογένειες που μετείχαν στο μεγάλο γεγονός.

Διοργανωτές ήταν η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου που μετείχε με το σύνολο των εκατοντάδων μελών του. Ο ΣΔΥ Βόλου με τη συμβολή της ομοσπονδίας δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ πέρυσι ενίσχυσε τη Φλόγα με 7.000 ευρώ μέσω των συμμετοχών των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Όπως πάντα στην εκδήλωση προσέφέραν εθελοντικά τη βοήθεια τους τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, ενώ για την ιστορία, στους άνδρες οι 3 πρώτοι που τερμάτισαν ήταν οι Μάριος Αργύρης, Γιώργος Κολοβός, Γιώργος Τσίρτογλου και στις γυναίκες οι Παρασκευή Γκογκινούδη, Σοφία Μαγγίτση, Γεωργία Ζούζουλα. Βραβεύτηκε το Σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας Ιππόκαμπος, επίσης ο Ναντίν από το Πακιστάν νεαρός αθλητής του ΓΣ Βόλου που έτρεξε στον αγώνα ενώ έχει ακρωτηριασμένο χέρι.

Το ραντεβού δόθηκε για τον Οκτώβριο του 2018, για μια ακόμη πιο μεγάλη γιορτή της φιλανθρωπίας!

Οι άλλες δράσεις του ΣΔΥ Βόλου

Όπως ήταν φυσικό, ο αγώνας της Φλόγας μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου, και ο ΣΔΥΒ μετείχε στον αγώνα με το σύνολο των εκατοντάδων μελών του. Τρεις δρομείς του ΣΔΥΒ που βρέθηκαν σε άλλες πόλεις έτρεξαν σε αγώνες που διοργανώθηκαν. Έτσι ο Στράτος Συμεωνίδης έτρεξε στα 5 χιλιόμετρα του Chalkida Bridges Marathon και τερμάτισε 4ος στη κατηγορία του. Ο Αμβρόσιος Δημητριάδης τερμάτισε 6ος στον 1ο Εορδαϊκό Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων στη Πτολεμαΐδα, ενώ ήταν και 3ος στη κατηγορία του. Ο Αχιλλέας Γιαννούλας έτρεξε στα 10 χιλιόμετρα του Run Greece Πάτρας.

Αυτή τη Κυριακή ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα εκκίνησης 11:00 για τα 5 χλμ και 10χλμ και στις 10:30 για τα 1000 και 500μ. Γραμματεία και εκκινήσεις θα βρίσκονται στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Προϋπόθεση για να συμμετέχουν στον αγώνα να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι εγγραφές και όλες είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες όπως και το λινκ εγγραφών βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr

Μια μέρα πριν, με 25 δρομείς θα τρέξει ο ΣΔΥΒ αυτό το Σάββατο στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ενώ το γεγονός της χρονιάς θα είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου όπου ο σύλλογος θα μεταβεί με δύο λεωφορεία έχοντας εξασφαλίσει συνολικά 131 συμμετοχές. Στις 29 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 17ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο, με αποστάσεις 7,6 και 2 χιλιομέτρων. Υποστηρικτής του αγώνα θα είναι όπως πάντα ο ΣΔΥ Βόλου, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με τους διοργανωτές. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν, και προς διευκόλυνση των αθλητών του ΣΔΥΒ που θέλουν να μετέχουν, μπορούν να ζητάνε στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 την εγγραφή τους, καθώς ο ΣΔΥΒ θα στείλει στη διοργάνωση ομαδική λίστα συμμετοχών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις