Βασιλειάδης: “Όσοι συλλαμβάνονται, δεν θα πατούν ξανά στο γήπεδο”

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, μια ημέρα μετά τα θλιβερά γεγονότα με τον ξυλοδαρμό φιλάθλου του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια σειρά από πράγματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, είπε πως οικονομικά το πράγμα έχει φτάσει στο μη παρέκει, ενώ αναφέρθηκε στους τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της βίας. Παράλληλα, μίλησε και για το μπάσκετ και την κόντρα Αγγελόπουλων με Γιαννακόπουλο.
“Πρέπει να μιλήσουμε για τον αθλητισμό γενικότερα και να μην ασχολούμαστε με 50-100 αρρώστους. Όσο το κάνουμε, κερδίζουν αυτοί. Πρέπει να τους απομονώσουμε περισσότερο. Πρέπει να δούμε τι αθλητισμό θέλουμε. Είναι άρρωστο το κλίμα και υπάρχει πρόβλημα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός στην αρχική του τοποθέτηση.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως “βλέπω διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα”, ενώ είπε πως “η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο που εκφράζεται μέσω οργανωμένων και του αθλητισμού”.
Για την μετακίνηση των οπαδών εξακολουθεί να είναι θετικός, λέγοντας πως “αν αυτοί που θα μεταφερθούν δεν είναι οι συγκεκριμένοι, τότε ναι. Έχω την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει τώρα, γιατί έχουμε φτάσει στο μη παρέκει και οικονομικά”.
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη σημασία του αθλητισμού στα οικονομικά της χώρας: “Ο τζίρος του αθλητισμού είναι μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ. Παλαιότερα κάλυπτε πάνω από το 2,5% του ΑΕΠ. Ο επαγγελματικός αθλητισμός δημιουργεί πλούτο, φορολογικά έσοδα, θέσεις εργασίας”.
Όσο για το τι λύσεις προτείνει; Η κυβέρνηση κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: “Κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις. Η άμεση είναι η διάταξη, ώστε αυτοί που συλλαμβάνονται, να μην ξαναπατούν στα γήπεδα. Είναι μια ασπιρίνη αυτό βέβαια.
Δεύτερον, δουλεύουμε με την UEFA και με το συμβούλιο της Ευρώπης, με τους εισαγγελείς και με την αστυνομία το πλάνο για την ασφάλεια στα γήπεδα”.
Το τρίτο είναι το πιο σημαντικό σχετικά με τις παρεμβάσεις στη νέα γενιά, στα σχολειά μας. Η δική μας γενιά έχει καταστραφεί λίγο ως πολύ. Το θέμα είναι τα νέα παιδιά. Να τους δείξουμε το διαφορετικό. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους παλαιμάχους για συνολικό πλαίσιο παρέμβασης και θέλω να ξεχωρίσω την προσπάθεια του Αντώνη Γλύκα από τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού. Αυτό μπορούμε να κάνουμε ως Γ.Γ.Α.”
Ο υφυπουργός αθλητισμού, τόνισε ακόμα πως “οι ισχνές μειοψηφίες κλέβουν τις εντυπώσεις και δημιουργούν το κλίμα. Τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες. Βάζω και το οικονομικό στη μέση και το συνυπολογίζω. Από την εικόνα που έχω, μπορώ να είμαι λίγο αισιόδοξος. Αλλά αυτά αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη”.
Για τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: “Είναι μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Δίνουν ζωή τέτοια κλαμπ σε νέα παιδιά. Μας προβληματίζει αφάνταστα και είναι δεδομένο και ότι θα συνδράμουμε με κάθε μέσο. Με δυο όρους όμως. Ο πρώτος αφορά τα χρέη, δεν επιστρέφουμε στο παλαιό καθεστώς. Τα πάντα μπορούν να γίνουν με βάση το συμφέρον του δημοσίου. Για το γηπεδικό θα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Είναι κομβικό για την κυβέρνηση να έχουν όλες οι ομάδες γήπεδα. Ίσως συμβάλει και στη μείωση της βίας”.
Για την μεγάλη φορολόγηση στον αθλητισμό ήταν ειλικρινής: “Είναι σίγουρα πρόβλημα η μεγάλη φορολόγηση. Βέβαια, είναι πρόβλημα να ξεκινήσουμε συζήτηση για την φορολόγηση στον αθλητισμό. Οι φοροελαφρύνσεις δεν θα ξεκινήσουν από τον αθλητισμό, το λέω ξεκάθαρα. Η φοροελάφρυνση θα ξεκινήσει από ’20 και μετά”.
Για το μπάσκετ και την Ευρωλίγκα είπε πως θα είναι “επιτυχημένη η χρονιά ευρωπαϊκά για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έτσι πιστεύω. Είναι υψηλό το επίπεδο και έχουν ξεφύγει και επενδυτικά οι δυο ομάδες”, ενώ για την Α1 ανέφερε: “Κομβικό το ότι η ΕΡΤ πήρε τις άλλες ομάδες. Το πρωτάθλημα από την κίνηση αυτή αναβαθμίζεται”.
Για την διαμάχη Αγγελόπουλων με Γιαννακόπουλο, είπε: “Με ενδιαφέρει να συμφωνήσουμε σε 5 πράγματα και να τα κάνουμε με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους. Στο θέμα της βίας έχουμε ένα κοινό τόπο, έχουν διαφωνίες σε πολλά άλλα. Αλλά εμείς δουλεύουμε σε αυτό και πάντοτε μακριά από τις κάμερες, όποτε μου δίνεται η δυνατότητα, τα ακούνε Πειραιώτικα. Είμαστε η χώρα του φαίνεσθαι, αλλά δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να κάνουμε δουλειά για την ουσία. Μπορεί να μου κάνει κακό, αλλά μου είναι παγερά αδιάφορο”.
Επίσης, τόνισε για τις συνομιλίες του με τους μεγαλοπαράγοντες πως “με όλους αυτούς τους ανθρώπους, βγάζεις άκρη αν κρατάς ίσες αποστάσεις και αν είσαι ειλικρινής. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα. Έχουμε δρόμο ακόμη όλοι. Εμείς από το έργο μας, εκείνοι από τα οικονομικά τους αποτελέσματα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις