Ο απολογισμός, το χρονοδιάγραμμα και η απόφαση της ΕΠΟ

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης για το ποδοσφαιρικό μέλλον του συλλόγου για πολλούς φίλους της ομάδας φαντάζει χαλαρό, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο σχεδιασμός δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί εγκαίρως. Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του μητρικού σωματείου αποφάσισε στην απολογιστική γενική συνέλευση της 16ης Μαρτίου να προκηρύξει εκλογές, ενώ η απόφαση για την κατηγορία στην οποία θα δηλώσει συμμετοχή η ποδοσφαιρική Νίκη να οριστικοποιηθεί σε νέα γενική συνέλευση των μελών, τον Μάιο.

Αυτό δεν σημαίνει πως ενδιάμεσα η νυν διοίκηση, που όπως όλα δείχνουν θα είναι και η επόμενη, δεν πραγματοποιεί ενέργειες που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και στο χτίσιμο της νέας Νίκης σε γερά θεμέλια.

Προτεραιότητα, όπως έχουμε κατά καιρούς αναφέρει, είναι η ανάπλαση του «Π. Μαγουλάς». Γι’ αυτό το θέμα ήδη έχουν κατατεθεί μελέτες και προϋπολογισμοί και άπαντες είναι αισιόδοξοι πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα που τρέχει για τέτοιους σκοπούς και δεν θα χρειαστεί να ματώσει οικονομικά το σωματείο. Στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η χρηματοδότηση, τότε υπάρχει το plan B που περιλαμβάνει μερική αναμόρφωση του γηπέδου ώστε να είναι λειτουργικό.

Η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η Νίκη μπορεί να αποφασιστεί μεν τον Μάιο σε γενική συνέλευση των μελών, όμως ήδη έχουν υπάρξει επαφές με παράγοντες της ΕΠΟ και έχουν πάρει προφορικές διαβεβαιώσεις πως και φέτος θα ισχύσει το περσινό καθεστώς. Δηλαδή μία ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή στη Β’ Εθνική, αυτομάτως υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία και αγωνίζεται ως ερασιτεχνικό σωματείο. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ως προς την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα είναι ξεκάθαροι πως με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα η Νίκη μπορεί να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική, χωρίς όμως βλέψεις για πρωταγωνιστική πορεία.

– Βέβαια, αυτό που μπέρδεψε τα πράγματα ως προς την κατηγορία στην οποία θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή είναι η δημοσίευση μέρους των πρακτικών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ της 30ης Ιανουαρίου, όπου τέθηκε σαφέστατα θέμα με τις ομάδες που υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική και δεν δηλώνουν συμμετοχή, με πρόθεση να αγωνιστούν στην επόμενη ερασιτεχνική κατηγορία. Μάλιστα, ο κ. Υφαντής, πρότεινε οι ομάδες αυτές να τιμωρούνται με υποβιβασμό μίας επιπλέον κατηγορίας, φέρνοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Νίκης. Το πιο ανησυχητικό είναι πως η απόφαση για την πρόταση, που φαίνεται πως βρήκε πολλούς υποστηρικτές, θα παρθεί σε Δ.Σ. της ΕΠΟ τον Μάιο, με πρόθεση να ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Σ’ αυτή την περίπτωση η Νίκη δεν θα έχει την επιλογή της Γ’ Εθνικής και θα αγωνιστεί υποχρεωτικά στην Α’ Τοπική κατηγορία.

– Τέλος το θέμα της εκκαθάρισης θα πρέπει να απασχολήσει έντονα τους εμπλεκόμενους με την ομάδα καθώς ανάμεσα στις προτάσεις του κ. Υφαντή ήταν μητρικά σωματεία να μην μπορούν να ιδρύσουν ΠΑΕ εφόσον πρώτα δεν έχει εκκαθαριστεί η προηγούμενη που εκπροσωπούσε το σύλλογο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα σύλλογο που έχει ιδρύσει πέντε ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια.

Οι αποφάσεις που θα πάρουν οι άνθρωποι που θα μπουν μπροστά στη νέα προσπάθεια της Νίκης είναι σημαντικές, όμως όσο και να το θέλουν όλοι να τρέξουν άμεσα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό μέλλον της ομάδας, αυτό δεν είναι δυνατό, εφόσον η κατηγορία που θα μπορεί να συμμετάσχει ο σύλλογος εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβει το Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Ακόμα και η ανάπλαση του «Π. Μαγουλάς» που αποτελεί προτεραιότητα, δεν μπορεί να ξεκινήσει αν πρώτα δεν εξαντληθεί η πιθανότητα να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα δώσει μία οριστική λύση για τη στέγαση όλων των ποδοσφαιρικών τμημάτων του Συλλόγου.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις