Βασιλειάδης: “Η πρόταση της FIBA ήταν καλή”

Γιώργος Βασιλειάδης είχε φροντίσει πριν από μερικές ημέρες να ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί πως στην κόντρα της FIBA με την EuroLeague για τα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων το δίκιο βρίσκεται στην πλευρά της πρώτης. Μιλώντας λοιπόν στην ΕΡΤ επί του θέματος, φρόντισε να επαναλάβει αυτή τη θέση του.

“Καταλαβαίνω ότι το σύγχρονο μπάσκετ αποτελεί ένα προϊόν. Μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι μια πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από τον κόσμο την επαφή με τις Εθνικές ομάδες και να μην μπορούμε να βρούμε την ελάχιστη συναινετική πρόταση. Η πρόταση της FIBA ήταν καλή και έδινε τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από το πρόβλημα” δήλωσε αρχικά ο Υφυπουργός αθλητισμού, ο οποίος συμπλήρωσε στην συνέχεια:
“Αν δεν βρεθεί λύση το πρόβλημα που θα αντiμετωπίσει το ευρωπαίκό μπάσκετ θα είναι μεγάλο. Οι Εθνικές ομάδες είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και χωρίς αυτές το μπάσκετ θα πάει πίσω. Είναι και για τον κόσμο πρόβλημα, ο οποίος έχει να δει την Εθνική ομάδα σε επίσημο ματς 15 χρόνια -πέρα από τα φιλικά- ενώ το ίδιο ισχύει και για τους φιλάθλους των υπόλοιπων χωρών και πρέπει να δοθεί λύση. Είναι πολύ μεγάλο λάθος από την Εuroleague. Έπεσα απο τα σύννεφα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις