”Ξέσπασε” στο σπίτι του ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Ρήγα

Με νίκη επέστρεψε στο σπίτι του ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε εντός έδρας του Ρήγα Φεραίου με 3-0. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο μάδες της Μαγνησίας διεξήχθη στο ΕΑΚ Βόλου για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλιου της Γ’ Εθνικης. Τα δύο γκολ των «ερυθρόλευκων», που θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και περισσότερα τέρματα, πέτυχαν ο Γιώργος Θέος στο 2′ και ο Στέφανος Βαρούχας στο 81′.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Καραμπάς και το αριστερό ο Α. Κόκας, ενώ οι Νόνης και Κραγιόπουλος συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα ο Τόσκας είχε καθαρά ανασταλτικό ρόλο, ενώ οι Δ. Κόκας και Βασίλιεβιτς περισσότερο δημιουργικό. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Καράμπελας (δεξιά) και ο Θέος (αριστερά). Τελος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Σεχολάρι.

Πώς παρατάχθηκε ο Ρήγας Φεραίος
Ο Γιώργος Γάτος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Παπαγιάννης, ενώ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά προτιμήθηκαν οι Χατζηαθανασίου, Καρλιάμπας, Γκάγκας και Σπαθής. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Αλεξίου και Μπόρας, ενώ στην τριάδα τον επιθετικών μέσων τοποθετήθηκαν οι Τσελεπής (αριστερά), Τσιώλης (κέντρο) και Γεωργατζης (δεξιά). Επίσης, για τον ρόλο του σέντερ φορ επιλέχθηκε ο Τζοβάρας.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, προηγήθηκε με τον Θέο
Οι ερυθρόλευκοι είχαν ρόλο πρωταγωνιστή σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, καθώς είχαν την πρωτοβουλία τον κινήσεων, δημιούργησαν ευκαιρίες, ενώ κατάφεραν να πετύχουν και ένα γρήγορο τέρμα, το οποίο τους έδωσε «φτερά» για τη συνέχεια. Αντίθετα, ο Ρήγας Φεραίος περίμενε να είχε ως βασικό σκοπό να κρατήσει την εστία του ανέπαφη και να χτυπήσει στην κόντρα για να κλέψει κάτι από τους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει σε κάποια φάση να γίνει απειλητικός για την εστία του Καραγκιολίδη.
Από τη μεριά του Ολυμπιακού, ο Δήμος Κόκας ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώριζε, αν και δεν σημείωσε εκείνος το τέρμα τον γηπεδούχων. Ο νεαρός κεντρικός μέσος είχε ρόλο «deep line playmaker». Ήταν ο παίκτης που έπαιρνε την πρώτη πάσα από πίσω και προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι.
Επίσης, κάποιες φορές επιχειρούσε να βγάλει την ομάδα του με μία μπαλιά στην κόντρα, ενώ ορισμένες από τις εμπνεύσεις του, οι οποίες ήταν ακριβείας, δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα από τους συμπαίκτες του.
Μόλις στο 2′ ο Θέος δέχθηκε τη μπάλα στα αριστερά. Στη συνέχεια, μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με άψογο πλασέ στην απέναντι γωνία, έγραψε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τόσκας έβγαλε το Σεχολάρι με ωραία κάθετη μπαλιά απέναντι από τον Παπαγιάννη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο κεντρικός επιθετικός του Ολυμπιακού, απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας του Ρήγα.
Στο 14′ ο Θέος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, όμως ο Καράμπελας αστόχησε από πλεοντεκτική θέση με το κεφάλι, καθώς έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους στο 21′, ο Θέος εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, στρώνοτας τη μπάλα στον Καραμπά, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Παπαγιάννη να διώχνει σωτήρια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Νόνης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει με πλασέ τον τερματοφύλα του Ρήγα, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ο Βαρούχας ήρθε από τον πάγκο και «κλείδωσε» με δύο γκολ τη νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και να δημιουργεί ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, που θα ελευθέρωνε τους ποδοσφαιριστές από το άγχος και θα «κλείδωνε» τη νίκη. Από την άλλη, ο Ρήγας προσπάθησε να βγει μπροστά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφερε.
Τρία λεπτά από την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σπαθή έφυγε λίγο άουτ του, ενώ το σουτ του Καράμπελα εντός περιοχής από σέντρα του Θέου, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Παπαγιάννη, ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία. Η απάντηση για τον Ρήγα Φεραίο ήρθε στο 68′ με το σουτ του Τζοβάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 78′ ο Σεχολάρι βρέθηκε ολομόναχος μέσα στη μικρή περιοχή, έχοντας το χρόνο και το χώρο για να τελειώσει σωστά τη φάση, αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των «κυανόλευκων», Παπαγιάννη.
Στο 81′ ο Ευθυμιάδης δεν μπόρεσε να πετύχει από κοντά το δεύτερο τέρμα των «ερυθρόλευκων», έπειτα από σέντρα πάρε-βάλε του Δ. Κόκα. Όμως, στην εξέλιξη της φάσης ο Βαρούχας με ωραίος σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού.
Ο ίδιος παίκτης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκε απέναντι από τον Παπαγιάννη, με το πρώτο πλασέ να βρίσκει επάνω στον τερματοφύλακα του Ρήγα Φεραίου, αλλά στην επαναφορά της μπάλας, ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» δεν αστόχησε, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Σκόρερ: 2′ Θέος, 81′, 90’+1′ Βαρούχας
Κίτρινες: 45′ Νόνης, 47′ Σεχολάρι, 72′ Θέος – 64′ Σπαθής, 76′ Τζέκα
Διαιτητής: Τσιτσανούδης (Λάρισας)
Βοηθοί: Καρακώστας, Νάκας (Λάρισας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Α. Κόκας, Καραμπάς (83′ Σκανδάλης), Νόνης, Κραγιόπουλος (71′ Ευθυμιάδης), Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (58′ Βαρούχας), Σεχολάρι, Θέος (72′ Καρβούνης), Δ. Κοκας.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Τσελεπής, Μπόρας (66′ Τζέκα), Τζοβάρας, Τσιώλης (78′ Χατζησταμάτης), Γεωργατζής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις