“Τσίμπησε” τον βαθμό στο …και ένα

Ένα γκολ από τα αποδυτήρια κι ένα στα χασομέρια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στη Θήβα, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Νίκη Βόλου. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν μόλις στο 1ο λεπτό όταν στην εκτέλεση φάουλ του Σίλβα από μέση απόσταση, ο πορτιέρε της Νίκης δεν βρήκε αντίδραση, εγώ για τους φιλοξενούμενους ο Χρήστος Τζιώρας ήταν αυτός που αποσόβησε τα χειρότερα για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ψυχρολουσία με το “καλημέρα”

Πριν ακόμη οι παίκτες και των δύο ομάδων βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίλβα από τα 25 μέτρα. Η πορεία της μπάλας ξεγέλασε τον Τζήμα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά.

Το συγκρότημα των Ξηροφώτου – Μπούις προσπάθησε να αντοποδώσει άμεσα ωστόσο το δυνατό σουτ του Γαρυφαλλόπουλου στο 6′ απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα ο Μόνος, με τον Μπαϊρακτάρη να δείχνει άουτ, προς έκπληξη όλων.

Η φλύαρη υπεροχή της Νίκης Βόλου δεν δημουργούσε ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα που εύκολα κρατούσε εκτός της περιοχής της, τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά για να απειληθεί και πάλι η εστία της Θήβας και πιο συγκεκριμένα στο 31′ ο Γενιτσαρίδης σέντραρε από δεξιά με τον Γιάκοβλεφ να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά πολλά μέτρα άουτ.

Η αναγκαστική αλλαγή του Καρτσαμπά στο 36ο λεπτό και η είσοδος του Ιορδανίδη, άλλαξε τη διάταξη των παικτών της Νίκης, με τον Βέργο να οπισθοχωρεί στην άμυνα, δίπλα στο Μωυσίδη, ο Μέτσε πέρασε στη θέση “8”, με το νεοεισελθόντα να παίρνει το ρόλο του οργανωτή.

Ακυρωθέν γκολ και δοκάρι για τη Νίκη

Η κίνηση αυτή έκανε πιο επιθετική τη βολιώτικη ομάδα και σ’ ένα δίλεπτο σημείωσε ένα γκολ που ακυρώθηκε και είχε ένα δοκάρι. Στο 45′ στο κόρνερ του Δημολιού ο διαιτητής σφύριξε φάουλ στην διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα από τον Τζιώρα και τον Μόνο, ενώ ταυτόχρονα ο Ντόλγκι με σουτ τράνταζε τα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μέτσε εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μωϋσίδης επανέφερε στην καρδιά της άμυνας με τον Βέργο να στέλνει με το κεφάλι την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ήθελε αλλά δεν είχε τον τρόπο

Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι να ρισκάρουν και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η αλλαγή του Τζήμα στο ημίχρονο προκάλεσε ερωτηματικά, καθώς ο τερματοφύλακας της Νίκης δεν έδειξε πως είχε πρόβλημα τραυματισμού κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Η θέληση και ενέργεια που παρουσίαζαν οι παίκτες της Νίκης δεν ήταν αρκετά για να απειλήσουν ουσιαστικά τα καρέ του Μόνου. Τα στημένα και οι ατομικές εμπνεύσεις κάποιων ποδοσφαιριστών της ήταν οι μόνοι τρόποι να απειληθεί η εστία της Θήβας, καθώς η ανάπτυξη από πίσω βραχυκύκλωνε στη μεσαία γραμμή.

Έτσι ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων με τη Νίκη να έχει ελάχιστες στιγμές μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Μπάιριτς στο 63′, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Γαρυφαλλόπουλου πέντε λεπτά νωρίτερα. Ο Γιάκοβλεφ πάσαρε στον Τζιώρα στην περιοχή, αυτός έστρωσε όμορφα στον Μπάιριτς, με το σουτ του τελευταίου να εξουδετερώνεται από τον Μόνο.

Λύτρωση από τον Τζιώρα

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Νίκη δύσκολα θα απέφευγε την δεύτερη ήττα της ήρθε το γκολ της ισοφάρισης του Τζιώρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να λυτρώσει τους παίκτες των φιλοξενούμενων. Ο Τζιώρας κυνήγησε την κάθετη μπαλιά από το χώρο της μεσαίας γραμμής και με προβολή πριν η μπάλα καταλήξει στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ Θήβα: Μόνος, Πλατέλλας, Τόπι, Ζυγογιάννης, Μπρέγκασι, Κοτώρος, Αργυρίου, Κάρλος, Σίλβα (85′ Γιαλός), Βεζιρτζόγλου (88′ Μπουρνάζος), Σέμκα (64′ Μαυρόπουλος)

Νίκη Βόλου: Τζήμας (46′ Θεολόγης), Δημολιός, Μωϋσίδης, Καρτσαμπάς (37′ Ιορδανίδης), Γενιτσαρίδης, Μέτσε (79′ Ματθαίου), Ντόλγκι, Βέργος, Γιάκοβλεφ, Γαρυφαλλόπουλος (58′ Μπάιριτς), Τζιώρας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις