Κινήσεις ουσίας με πρώην “ερυθρόλευκους” ο Πάτσης

Ο Stopper γράφει στο blog του για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Ανδρέας Πάτσης στις μεταγραφές των Γκότοβου και Ανιέτε, οι οποίες εκτός του ότι προσθέτουν αλατοπίπερο στις ποδοσφαιροκουβέντες μεταξύ των οπαδών των Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης, αποτελούν κινήσεις ουσιαστικής ενίσχυσης του κυανόλευκου ρόστερ.

Αυτό το καλοκαίρι η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε με νέα δεδομένα για τη Νίκη Βόλου, αφού έγινε σαφές ότι το μπάτζετ θα ήταν μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική βιωσιμότητα, δεδομένων και των οικονομικών υποχρεώσεων του “αμαρτωλού” παρελθόντος. Έτσι, ξεκίνησε ο Ανδρέας Πάτσης, με αρωγούς τον Τσέροβιτς και τον Τζαναβάρα, τη δύσκολη προσπάθεια να στήσει σχεδόν από το μηδέν μια νέα ομάδα, αλλά με τους ίδιους υψηλούς στόχους.

Στην πορεία διαπιστώθηκε, όπως ήταν εξαιρετικά πιθανό, ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δώσει διαπιστευτήρια στα εθνικά πρωταθλήματα, δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν τη Νίκη στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Στις περιπτώσεις αυτών των παικτών που αποτελούσαν στοίχημα και τελικά δεν “βγήκανε”, ο Ανδρέας Πάτσης έδειξε ότι διαθέτει οξυμένα αντανακλαστικά, αφού αντί των δύο Σέρβων (Βασίλιεβιτς και Γκολόσεβατς) στράφηκε σε δύο πρώην “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι δεδομένα μπορούν να προσφέρουν σε επίπεδο Football League και δεν θα χρειαστούν διάστημα προσαρμογής.

Τονίζω ότι δεν εξετάζω τη σκοπιμότητα της απομάκρυνσης των Βαγγέλη Γκότοβου και Ανιέτε από τον Ολυμπιακό Βόλου (θυμίζω ότι και οι δύο είχαν συμβόλαιο για τη σεζόν που ξεκινάει), καθώς στην θέση τους αγωνίζονται εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές και είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε την όποια κρίση.

Ωστόσο, είναι αναμφισβήτητο ότι η Νίκη Βόλου απέκτησε δύο παίχτες σε θέσεις που πονούσε και που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν θέση στο αρχικό σχήμα και θα την ισχυροποιήσουν άμεσα. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι η τεχνική ηγεσία της Νίκης γνωρίζει τόσο τα θετικά όσο και τα μειονεκτήματα των δύο ποδοσφαιριστών.

Ο Βαγγέλης Γκότοβος ήταν αναπληρωματικός στο μεγαλύτερο κομμάτι της περασμένης σεζόν, αλλά βασική επιλογή του Βαζάκα στους αγώνες των πλέι-οφ και μάλιστα με καλή παρουσία. Ο 27χρονος στόπερ έχει αξιοσημείωτα αθλητικά προσόντα και καλό αριστερό πόδι, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τη συγκέντρωσή του, καθώς συχνά υποπίπτει σε λάθη, που λόγω της θέσης του κοστίζουν.

Στην περίπτωση του Ανιέτε, οι 43 συμμετοχές και τα 9 γκολ του την περασμένη σεζόν δείχνουν γιατί οι άνθρωποι της Νίκης επιθυμούσαν διακαώς την απόκτησή του. Έχει αναμφισβήτητα προσόντα και εφόσον βρει εμπιστοσύνη και έχει καλή ψυχολογία, θα προσφέρει στους κυανόλευκους σίγουρη κυκλοφορία της μπάλας, καλές εκτελέσεις στημένων φάσεων, ασίστ και γκολ. Η προσθήκη του είναι η τελευταία πινελιά ποιότητας στην ομάδα της Νίκης Βόλου.

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του ερυθρόλευκου παρελθόντος των Γκότοβου και Ανιέτε, τα εύσημα ανήκουν στους ανθρώπους της Νίκης και ειδικά στον Ανδρέα Πάτση, που “έκλεισε” τους ποδοσφαιριστές πριν υπογράψουν σε αντίπαλες ομάδες και προσέφερε έτοιμες λύσεις στον Παναγιώτη Τζαναβάρα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις