“Λευκή” ισοπαλία για Ολυμπιακό Β. με Τύρναβο

Ένα βαθμό απέσπασε ο Ολυμπιακός Βόλου στο σημερινό παιχνίδι με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0, ύστερα από ένα δυνατό και ενδιαφέρον ματς, με λιγοστές καλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Το βολιώτικο συγκρότημα…

…διατηρήθηκε στην 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, δύο βαθμούς μπροστά από τη Ζάκυνθο και τρεις από την ΑΕΛ που σήμερα έκανε το ρεπό της.
Το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο, καθώς ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ, δίχως όμως επιτυχία.

Λίγες φάσεις το πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε δυνατό παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να βρει τρόπο να απειλήσει το τέρμα του Πρίφτη. Στα πρώτα 20λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν τον ρυθμό, δίχως όμως να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία για γκολ, με τον Γιαλούση στο 11′ να εκτελεί φάουλ και τη μπάλα να περνά αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πρίφτη.
Μετά το 20′ ο Τύρναβος ισορρόπησε το παιχνίδι και επιχείρησε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ρίζου, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τους Ποκόνγκ και Γεωργίου. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 26′, όταν σε σέντρα σουτ του Στεριγιανού ο Ρίζος έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.
Ο Τύρναβος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 31′ με τον Γκούρσα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έπιασε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Το παιχνίδι στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους ήταν ανοιχτό, αν και οι παίκτες των δύο ομάδων δεν απέφυγαν τα λάθη. Στο 35′ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τριανταφυλλάκου από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Θέο. Ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» σούταρε, με τη μπάλα να χτυπά σε χέρι αμυντικού του Τυρνάβου, με το διαιτητή Φωτιάδη να μην υποδεικνύει την παράβαση. Αντίθετα, έδειξε κίτρινη κάρτα στον Θέο για διαμαρτυρία.
Στο 42′ ο Μιλουτίνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Ντατίδης θέλησε να μπει στη φάση, δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει την προβολή για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Ρίζος.
Ο Ολυμπιακός στο 43′ έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν στην κόντρα επίθεση, ο Νικολιάς έβγαλε μπαλιά στον Μπαλντοβαλίεφ, το σουτ, ωστόσο, του Σκοπιανού επιθετικού έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Πρίφτη.

Δοκάρι ο Τύρναβος
Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ, με το πρώτο 15λεπτο να έχει δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Αφού πρώτα στο 54′ ο Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια, στο 55′ ο Μιλουτίνοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Τύρναβο. Ο μέσος των γηπεδούχων με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκαριών του Ρίζου.
Ο Ολυμπιακός απάντησε στην ευκαιρία του Τυρνάβου δύο λεπτά αργότερα. Ο Γιαλούσης στο 57′ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ρόκα, το σουτ που επιχείρησε ο μέσος του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Πρίφτης.
Ο Τύρναβος στο 63′ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ρίζος επιχείρησε άστοχη έξοδο, ο Γκούρτσας πήρε την κεφαλιά από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, στέλνοντας τη μπάλα λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι των «ερυθρολεύκων».
Από το 65′ και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια καλή επιθετική προσπάθεια και από τις δύο ομάδες, για να μείνει έτσι το 0-0 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Σκόρερ:
Κίτρινες: Σουλιώτης. Γκούρτσας, Μπιλά-Μπαλντοβαλίεφ, Ζερης, Θέος, Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ, Ρόκας
ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Πρίφτης, Στεριαννός, Λαμπρόπουλος, Σουλιώτης, Μιλουτίνοβιτς, Καραμανλής, Ποκόνγκ (78′ Μπιλά), Γεωργίου (72′ Ιβανίδης λ.τρ.), Ντατίδης, Γκούρτσας, Παπασάββας (46′ Όττα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης (85′ Καρράς), Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας, Τριανταφυλλάκος, Νικολιάς, Μπιτάνγκ (80′ Σκοπελίτης), Θέος, Μπαλντοβαλίεφ.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Κατσικογιάννης, Χαδήμογλου (Μακεδονίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις