«Επτά στα επτά» για τις κορασίδες του B.C. Volos, 57-31 την ΑΕΒ Διμηνίου (photos)

Την έβδομη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε το βράδυ της Τρίτης (10/3) η ομάδα κορασίδων του B.C. Volos για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Νέο… θύμα αυτή τη φορά η ΑΕΒ Διμηνίου, την οποία το συγκρότημα του Γιάννη Καρακατσούνη νίκησε με 57-31.
Οι κορασίδες του…

…B.C. Volos μετά και τη νέα αυτή νίκη, οδεύουν ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Μαγνησία, προκειμένου στη συνέχεια να αγωνιστούν στον τελικό της ΕΣΚΑΘ, με στόχο τη συμμετοχή στα μπαράζ της Βορείου Ελλάδος, πριν τα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από επεισόδιο που σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στην κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου της Ν. Ιωνίας, όταν λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια δύο γονείς, με τον έναν να διαμαρτύρεται έντονα στο διαιτητή για την απόφασή του να σφυρίξει φάουλ υπέρ του B.C. Volos και τον άλλον να του κάνει συστάσεις για την συμπεριφορά του.
Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις, ωστόσο, οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι και ζήτησαν την εκκένωση των κερκίδων, προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι λιγοστοί γονείς αποχώρησαν από το γήπεδο, το ματς συνεχίστηκε κανονικά, ενώ σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν στο κλειστό δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν να επιβάλουν την τάξη.
Στον αγωνιστικό τομέα, το B.C. Volos μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν αμφίρροπο, ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με μια διαφορά έξι πόντων (30-22). Στο β’ μέρος η ομάδα του Γιάννη Καρακατσούνη παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας καλύτερες επιλογές στην επίθεση, επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και ανέβασε τη διαφορά στους 20 πόντους με τη λήξη της τρίτης περιόδου (45-25). Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς προβλήματα για τις νικήτριες, με την τεχνική ηγεσία να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες της ομάδας. Το τελικό 57-31 φανερώνει την ανωτερότητα του B.C. Volos, που είχε σ’ ένα ακόμη παιχνίδι κορυφαία σκόρερ την Σταματία Διαμαντοπούλου, η οποία πέτυχε 30 πόντους και είναι μακράν η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος. Την ακολούθησε σε πόντους η Συνοδή Κοντομήτρου, η οποία σημείωσε 11.
Δεκάλεπτα: 10-13, 22-30, 25-45, 31-57
B.C. Volos: Πατσαλή, Ζαρμπούνη, Χούτα 8, Κοντομήτρου 11, Ντελή 6, Διαμαντοπούλου 30, Πλιακογιάννη, Κωτούλα 2, Κωστοπούλου, Νιαώτη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις