Πλακώθηκαν Φυντάνης και Κούγιας μετά το γκολ της ΑΕΛ!

Απίστευτο σκηνικό στο AEL FC Arena! Αμέσως μετά το νικητήριο γκολ του Κριζμάν στις καθυστερήσεις απέναντι στην Ξάνθη, ο Φυντάνης πιάστηκε στα χέρια με τον Κούγια μπροστά στον πάγκο των «βυσσινί»!

Σκηνές απείρου… κάλους στο AEL FC Arena!

Την ώρα που ο Κριζμάν χάριζε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ΑΕΛ, με το γκολ του στις καθυστερήσεις απέναντι στην Ξάνθη, ο Ηλίας Φυντάνης με τον Αλέξη Κούγια πιάστηκαν στα χέρια, μπροστά στον πάγκο των «βυσσινί»!

Στο και πέντε η ΑΕΛ κέρδισε την Ξάνθη

Σκοράροντας για ακόμη μια φορά στο φινάλε (90’+4′) με τον Κριζμάν, η ομάδα του Ηλία Φυντάντη επικράτησε 1-0 των Ακριτών και πανηγύρισε ένα ακόμη σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία!

Για να έρθει, πάντως, η νίκη για τους γηπεδούχους έπρεπε να τους… χαμογελάσει και η τύχη! Και αυτό καθώς ο Γέντρισεκ σημάδεψε δύο φορές το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς, ενώ ο Λουσέρο είχε με την σειρά του τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε!

Στους 17 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΛ και έπιασε την Ξάνθη, ενώ παραμένει και αήττητη στην έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ματς

Πολύ κακός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο και την κατοχή (σσ. έφτασε και μέχρι 61%), προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις αλλά τα έβρισκε… σκούρα κόντρα στην καλοστημένη άμυνα της ΑΕΛ, η οποία είχε αρκετά αμυντική προσέγγιση. Παράλληλα, ο αγωνιστικός χώρος δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και δυσκόλευε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Έπρεπε να περάσουν 21 λεπτά δε, για να δούμε την πρώτη ευκαιρία αλλά το πλασέ του Λουσέρο μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ασύνδετοι κυρίως λόγω της απουσίας του Λεοζίνιο και δυσκολεύονταν ακόμη και να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη που πήρε κι άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Δεν κατάφερε να το βρει, όμως, παρότι είχε μια με μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 37ο λεπτό. Αρχικά ο Γέντρισεκ με προβολή σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας, στη συνέχεια πήρε το… ριμπάουντ και έδωσε στον Λουσέρο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει σωστά την μπάλα και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία.

Εκ διαμέτρου αντίθεση η εικόνα της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση στο ματς να ψάξουν από νωρίς το γκολ και τρία λεπτά μετά την επανέναρξη «φώναξαν» για πέναλτι. Ο Λισγάρας γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος αλλά βρήκε την μπάλα με την πλάτη και όχι με το χέρι όπως φώναξαν οι γηπεδούχοι. Στη συνέχεια προσπάθησε να κόψει τον Κριζμάν, αυτός έπεσε αλλά περισσότερο φάνηκε να πατάει την μπάλα παρά να τον βρίσκει ο Έλληνας αμυντικός, με τον Βάτσιο να δείχνει σωστά «παίζεται». Λίγο αργότερα δε, η Λάρισα είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο ματς αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε από θέση τετ-α-τετ να νικήσει τον Ζίφκοβιτς.

Η φάση αυτή έδειξε να ξυπνάει την Ξάνθη που πήρε εκ νέου τον έλεγχο και έφτιαξε νέες ευκαιρίες προς την εστία του Μπόζοβιτς. Στο 71′ ο Γέντρισεκ έκανε κακό σουτ μέσα από την περιοχή και εννιά λεπτά κατάφερε να… πετύχει το δεξί δοκάρι με κοντινό σουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Λουσέρο. Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε την δικιά του ευκαιρία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ και τελικά οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν την αστοχία τους. Στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περόνε πάτησε υπέροχα για τον Κριζμάν και αυτός με πλασέ κρέμασε τον Ζίφκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63′ Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (84′ Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Μασούρας, Κριζμάν.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Ρότσε (78′ Φασίδης), Μελιόπουλος, Ντε Λούκας (87′ Σβάρνας), Σιλά, Λουσέρο, Κίκε (57′ Π. Ορφανίδης), Γέντρισεκ.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Γήπεδο: «AEL FC Arena»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις