Χρυσό στο Πανελλήνιο σκοποβολής ΑΜΕΑ η Μούτσιου

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση πέτυχε η Δώρα Μούτσιου στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος σκοποβολής. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια όχι μόνο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο τουφέκι πρηνηδόν μικτό R5, αλλά κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ.
Ένα νέο…

…πανελλήνιο ρεκόρ και δύο όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, σημάδεψαν την 2η και τελευταία ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος σκοποβολής για άτομα με αναπηρία, που φιλοξενήθηκε στο σκοπευτήριο της Ελευσίνας.
Το πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Δώρα Μούτσιου στο Αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν μικτό R5. Η Βολιώτισσα αθλήτρια, που ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Δόξας, στον τελικό είχε επίδοση 210,7 και βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αναστάσιο Μπούτη και στην τρίτη τον Νικόλαο Καϊνταντζή.
Το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών P2 «έπιασαν» η Ελένη Ζάμπουρα και η Φωτεινή Πριόνα. Η Ζάμπουρα στον τελικό του αγωνίσματος σημείωσε επίδοση 343 και έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Η έκπληξη έγινε από την Φωτεινή Πριόνα, αφού μόλις στην πρώτη της συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρο των νικητριών. Παράλληλα η αθλήτρια από τα Ψαχνά Ευβοίας με επίδοση 340 έπιασε και το όριο για την κορυφαία διοργάνωση του 2015.
Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας ήταν τα εξής:
Αεροβόλο πιστόλι γυναικών Ρ2: 1. Ελένη Ζάμπουρα (Αετοί Αθήνας) 343, 2. Φωτεινή Πριόνα (Τριπτόλεμος) 340, 3. Αικατερίνη Παναγιώτου (Δόξα) 330.
Αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν μικτό R5: 1. Δώρα Μούτσιου (Δόξα) 210,7 ΝΠΡ, 2. Αναστάσιος Μπούτης (Αετοί Αθήνας) 206,3, 3. Νικόλαος Γκαϊνταντζής (Δόξα) 182,6.
Αεροβόλο πιστόλι ανδρών P1: 1.Δημήτρης Καριώτης (Τριπτόλεμος) 181,7, 2. Πέτρος Παυλάκος (Σπάρτακος) 178,5, 3. Ευάγγελος Κυράδης (Δόξα) 158,9.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις