Με γκολ του Πόνσε ο Ολυμπιακός Β. προηγείται 1-0 του Λεβαδειακού (ημίχρονο)

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Λεβαδειακό στο ΕΑΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Ντανιέλ Πόνσε στο 41′ προηγείται με 1-0, ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος από τους Βοιωτούς και… …κατάφεραν να αξιοποιήσουν μία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο ματς.

Πώς έπαιξαν οι ομάδες

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου ο Γιώργος Βαζάκας. Ο Γκίτκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Καρράς (δεξιά) και Κατσιαρός (αριστερά). Οι Μελίσσης και Αρβανίτης αγωνίστηκαν ως κεντρικοί αμυντικοί, ενώ οι Ολίσε και Ρόκας αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ. Ο Πόνσε έπαιξε στον άξονα ως επιτελικός μέσος, ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Γενγκά στην αριστερή, ενώ ο νεαρός Ντινόπουλος ήταν η «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Λεβαδειακού, Τάκης Λεμονής, παρέταξε την ομάδα του με την εξής σύνθεση: Τερματοφύλακας ο Στρατηλάτης, ο Νικολακάκης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Λυκογιάννης το αριστερό, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Μάγκας και Σανγκουινέτι. Οι Πετράτζι και Μπούστο αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ, ο Ιωαννίδης αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Γιάντσης στη δεξιά ο Γιάντσης, ενώ ο Καπό είχε ελεύθερο ρόλο, με τον Μάντζιο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετικό γκολ ο Πόνσε

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν πιο απειλητικός για το τέρμα του Στρατηλάτη. Στο πρώτο 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πέντε τελικές προσπάθειες, απέναντι σ’ έναν Λεβαδειακό που δεν μπορούσε να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα είχαν καλή ανασταλτική λειτουργία και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα δεξιά με τους Καρρά και Μπρέσκα.

Ο Λεβαδειακός μετά το 25′ ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος άνοιξε το σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 6′ όταν μετά από σέντρα του Μπρέσκα, ο Γενγκά με μονοκόμματο σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στρατηλάτη. Στο 9′ ο Καρράς επιχείρησε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Ντινόπουλος έστρωσε τη μπάλα στον Γενγκά, ο τελευταίος σούταρε για να χτυπήσει η μπάλα σε σώμα αμυντικού του Λεβαδειακού και να καταλήξει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει επιθετικά και στο 13′ σουτ του Πόνσε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. Στο επόμενο λεπτό ο Μπρέσκα βρήκε τον Ντινόπουλο να φεύγει στην επίθεση από τα δεξιά, ο νεαρός έβγαλε τη σέντρα, με τον Γενγκά να σουτάρει και τον Στρατηλάτη να αποκρούει δύσκολα.

Στο 15′ ο Ντινόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα από την περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε ήταν βεβιασμένο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 28′ ο Λεβαδειακός για πρώτη φορά προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού, όταν ο Μπούστο κέρδισε δύο κόντρες, ελίχθηκε, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γκίτκου.

Ο Πόνσε στο 31′ πήγε να αιφνιδιάσει τον Στρατηλάτη, σουτάροντας έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

32′ ο Γιάντσης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Λεβαδειακό, όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.

Το σκορ άνοιξε στο 41′ για τον Ολυμπιακό ο Ντανιέλ Πόνσε. Ο Γενγκά «έκλεψε» τη μπάλα από τον Σανγουινέτι, πάσαρε αμέσως στον Ντινόπουλο, με τον νεαρό να βρίσκει αριστερά τον Πόνσε. Ο Αργεντινός από πλάγια θέση με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρατηλάτη, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις