Να παίξουμε γρήγορο και καλό μπάσκετ και με τους Τιτάνες Δρ.

Από νίκη σε νίκη «πετά» η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, με τις «ερυθρόλευκες» να μετρούν 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον 2ο όμιλο και όπως είναι φυσικό φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από Ηρακλή και Καλαμαριά.

Αύριο Κυριακή (12/2) στις 12 το μεσημέρι στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τους Τιτάνες Δράμας, μ’ ένα και μοναδικό στόχο. Τη νίκη, σε συνδυασμό με όμορφο και ποιοτικό μπάσκετ, δίνοντας συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχε η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Σταυρούπολη εκτός και Ολύμπια εντός έδρας.
Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες με μεσημεριανή προπόνηση στο κλειστό του ΕΑΚ. Με απόφαση του προπονητικού τιμ, η Εύη Κυριατζίδου και η Κική Δημητριάδου έμειναν εκτός 12αδας, προληπτικά, προκειμένου να πάρουν ανάσες, εν όψει της δύσκολης συνέχειας, καθώς και οι δύο έχουν επιβαρυνθεί αρκετά, το τελευταίο διάστημα, έχοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής. Απούσα θα είναι και η Κατερίνα Νούλα, η οποία ταλαιπωρείται από ίωση.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης, με δηλώσεις του στο goalpost.gr τόνισε για το παιχνίδι με τους Τιτάνες Δράμας: «Αποκλειστικός στόχος, φυσικά, είναι η νίκη, ενώ θέλουμε να διατηρήσουμε το γρήγορο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, όπως συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να αποκτήσουμε ένα προβάδισμα ασφαλείας, όσον αφορά το σκορ. Επιδίωξή μας είναι, να «καθαρίσουμε» από νωρίς το παιχνίδι, έτσι ώστε, αν είναι δυνατόν να πάρει «ανάσες» και η Νίκη Ζέρβα. Να αγωνιστεί ελάχιστα λεπτά ή και καθόλου, αν δεν παραστεί ανάγκη. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε, πως στην 12αδα υπάρχουν έξι αθλήτριες κάτω των 19 ετών.
Σεβόμαστε την ομάδα της Δράμας, η οποία παλεύει όλα τα παιχνίδια, καθώς έχει κίνητρο την παραμονή στην κατηγορία. Είμαστε καλά διαβασμένοι, ξέρουμε ποια είναι τα ατού της αντιπάλου ομάδας, αλλά και τα μειονεκτήματά της. Θα φροντίσουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να φέρουμε από την αρχή το παιχνίδι στα μέτρα μας. Με τη βοήθεια και του κόσμου μας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι συγκλονιστικός και γεμίζει το γήπεδο, να φτάσουμε σε μία ακόμη νίκη και να κάνουμε ένα ακόμη σταθερό βήμα προς τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Όσα κορίτσια αγωνιστούν στο αυριανό παιχνίδι, είμαστε βέβαιοι πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έχει αποδειχθεί φέτος, πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν στηρίζεται μόνο σε πέντε-έξι παίκτριες, αλλά σε 15. Γι’ αυτό και αλλάζει η 12αδα από αγώνα σε αγώνα, ενώ σε όλα τα παιχνίδια αγωνίζονται και οι δώδεκα παίκτριες. Αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της μέχρι τώρα καλής πορείας της ομάδας.
Κάποια κορίτσια χρειάζεται να πάρουν «ανάσες», ενόψει της δύσκολης συνέχειας, καθώς όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, τα παιχνίδια θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Κι αυτό, γιατί οι αντίπαλοι πλέον, θα έχουν και αυτοί στόχους. Είτε πρωταγωνιστικούς, όπως είναι ο Ηρακλής και η Καλαμαριά, είτε παραμονής, καθώς στην ουρά γίνεται μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε καμία ομάδα, καθώς όλες έχουν κίνητρο και τα ματς είναι δύσκολα.
Στη διάθεση των Καπουρνιώτη-Μπορίνου βρίσκονται οι εξής 12 παίκτριες: Χούτα, Παγκαλίδου, Ντελή, Ταντουρόφσκα, Σουλτάνη, Τότση, Αγαγιώτου, Ζέρβα, Ζήτη, Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Κοτσιάφτη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις