«Όνειρο ζωής να συμμετάσχω στη Formula 1 με τη Ferrari»

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Τσαρλς Λεκλέρκ έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το μονοθέσιο της Ferrari στις δοκιμές εξέλιξης της Ουγγαρίας. Οι επιδόσεις του 19χρονου πιλότου ήταν πολύ καλές, και πλέον φαίνεται έτοιμος να για το άλμα στη Formula 1.

«Το να βρεθώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, ως πιλότος της Ferrari θα είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Προς το παρών έχω επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα της Formula 2, το οποίο θέλω να κατακτήσω. Αν δεν το καταφέρω αυτό, δεν θα έχω μέλλον στη Formula 1», είπε ο Λεκλέρκ.

Ο 19χρονος πιλότος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 2, με την ομάδα της Prema, ενώ προηγείται με πενήντα πόντους διαφορά από τον δεύτερο Ρόουλαντ και βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει και το κατακτήσει θα είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει, μετά τον Νίκο Χούλκενμπεργκ το 2009.

«Τα αποτελέσματα στο πρώτο μισό της σεζόν είναι καλύτερα απ’ ότι περίμενα και είμαι ενθουσιασμένος γι αυτό. Από τη στιγμή που συμμετείχα με τη Ferrari στις δοκιμές βλέπω πιο συχνά το όνομά μου στην τηλεόραση αλλά αυτό δεν μου προσθέτει άγχος», ανέφερε ο Μονεγάσκος.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις