Τα διλήμματα του Σκίμπε και οι «σίγουροι» της Εθνικής με Εσθονία

Αήττητη παραμένει η Εθνική ομάδα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και μετά από περίπου τρεις μήνες, οι διεθνείς επιστρέφουν στη δράση για να αντιμετωπίσουν την Εσθονία την Πέμπτη (21.45) και το Βέλγιο την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στο μυαλό του Μίχαελ Σκίμπε και των παικτών δεν υπάρχει το Βέλγιο, καθώς για να παραμείνει η «γαλανόλευκη» σε τροχιά πρόκρισης -δεν είναι απίθανο ακόμα και απευθείας- θα πρέπει να νικήσει πρώτα τους Εσθονούς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνει δύσκολη και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα μπαράζ.
Από την πρώτη στιγμή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλησε να βάλει τους ποδοσφαιριστές του στο πνεύμα του παιχνιδιού με την Εσθονία. Είτε αναλύοντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αντιπάλου μέσω βίντεο, είτε πραγματοποιώντας κατ’ ιδίαν επαφές με αρκετούς εκ των διεθνών. Την Τρίτη, ο Μίχαελ Σκίμπε έδειξε highlights των αγώνων της Εσθονίας, η οποία παρατάσσεται από τον προπονητή, Μάρτιν Ρέιμ με διάταξη 5-4-1.
Όλα αυτά εκτός των τεσσάρων γραμμών. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο εκλέκτορας της Εθνικής καλείται να βρει λύσεις στις σημαντικές απουσίες, που δημιουργήθηκαν λόγω των τραυματισμών του Βασίλη Τοροσίδη και του Κώστα Μήτρογλου. Αναμφισβήτητα, το κενό του επιθετικού της Μπενφίκα είναι πολύ μεγάλο και ο Μίχαελ Σκίμπε αναμένεται να επιλέξει τον Απόστολο Βέλλιο για το αρχικό σχήμα.
Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Τοροσίδη, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει στο ρόστερ «καθαρόαιμος» δεξιός μπακ χαφ. Οι υποψηφιότητες για να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση είναι τέσσερις, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Σταφυλίδης και Παναγιώτης Ρέτσος, με τον Γερμανό προπονητή να «ζυγίζει» την καθεμία, πριν πάρει την τελική του απόφαση.
Επί ημερών Σκίμπε, δεξιά στην άμυνα έχουν παίξει οι: Παπαδόπουλος, Μανιάτης και Σταφυλίδης. Ο αρχηγός του Αμβούργου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει στο ματς.
Στην προπόνηση της Τρίτης, ο Μίχαελ Σκίμπε -όπως συνηθίζει- δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, ενώ δεν έγινε καθόλου δίτερμα. Πάντως, φαίνεται πως έχει καταλήξει στη διάταξη, επιλέγοντας το 4-2-3-1.
Την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Εφόσον επιλεγεί σε ρόλο δεξιού μπακ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αριστερά θα είναι ο Κώστας Σταφυλίδης. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Γιώργο Τζαβέλλα και Κώστα Μανωλά.
Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης και ένας εκ των Κάρλος Ζέκα και Γιάννη Μανιάτη με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. Η τριάδα πίσω από τον φορ περιοχής θα είναι ο Κώστας Φορτούνης (στον άξονα), ο Πέτρος Μάνταλος (δεξιά) και ο Τάσος Δώνης ή ο Τάσος Μπακασέτας (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Απόστολος Βέλλιος.
Να θυμίσουμε ότι στο όριο καρτών εν όψει του επόμενου παιχνιδιού με το Βέλγιο είναι οι: Κώστας Μανωλάς, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Σταφυλίδης, Τάσος Δώνης και Κώστας Μήτρογλου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις