Βολιώτες κατέκτησαν την κορυφή Λενάνα στην Κένυα

Δείχνοντας για άλλη μια φορά εμπιστοσύνη στην εμπειρία του Νίκου Μαγγίτση και με την καθοδήγησή του, οκταμελής ομάδα του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου «Ο ΠΑΝ», στις 18 Ιουνίου στις 7:30 π.μ κατέκτησε με μεγάλη συγκίνηση την κορυφή Lenana 4985 μ. του όρους Κένυα, του ψηλότερου βουνού της Αφρικής μετά το Κιλιμάντζαρο.
Ο Φ.Ο. Βόλου «Ο ΠΑΝ» μετά…

…την ανάβαση του όρους Άτλαντα στο Μαρόκο το 2012 με την συνεργασία του Νίκου Μαγγίτση τόλμησε ν’ ανέβει ένα σκαλί ,1000μ. παραπάνω και το πέτυχε.
Το ταξίδι ξεκίνησε από το Βόλο στις 12 Ιουνίου φτάνοντας στο Ναϊρόμπι στις 13 Ιουνίου ξημερώματα. Την επομένη άρχισε η προσέγγιση του σταθμού, με πρώτο σταθμό στη βάση του βουνού το Nanyouki, χωριό κτισμένο μόλις 0ο 0,1′ βόρεια του Ισημερινού. Στις 15 Ιουνίου η ομάδα ξεκίνησε από την Sirimone Gate μια ώρα μακριά και πατώντας για άλλη μια φορά την γραμμή του Ισημερινού ανέβηκε στο πρώτο καταφύγιο Old Moses Camp στα 3300 μ. όπου και διανυκτέρευσε. Στις 16/6 μετά από 6 ώρες πορείας έφτασε στο τελευταίο καταφύγιο πριν την κορυφή στο Simpton Camp στα 4240μ. Στις 17 Ιουνίου υπήρξε ημέρα προσαρμογής υψομέτρου κάνοντας μία μικρή πορεία 4 ωρών. Στις 18/6 έφτασε η μεγάλη μέρα. Ώρα 3:30π.μ εγερτήριο και στις 4:30 π.μ. η εκκίνηση. Μετά από δύο ώρες πορείας με φακούς άρχισε ν’ ανατέλλει ο ήλιος πίσω από τις κορυφές ρίχνοντας τα χρώματά του στις πρώτες λιμνούλες που ξεπρόβαλαν στο βουνό. Ώρα 7:30π.μ. και η ομάδα ανέβαινε την μικρή σιδερένια σκάλα της κορυφής Lenana. Δεν ήταν όνειρο. Και μετά η ώρα της επιστροφής στα 2930μ. όπου έφτασε μετά από 9 ώρες πορείας διασχίζοντας την Georges Valley της Chogoria. Ο στόχος όλων επιτεύχθηκε. Στις 19/6 διασχίζοντας ένα δάσος από μπαμπού με δύο ώρες πορείας η ομάδα μπήκε στα τζιπ που περίμεναν να διασχίσουν την ζούγκλα κατευθυνόμενα στην Chogoria. Από εκεί έγινε επιστροφή στο Ναϊρόμπι με δύο μικρά λεωφορεία εννέα θέσεων.
Στις 20 και 21 Ιουνίου η ομάδα πήγε στο Maasai Mara για σαφάρι στη Σαβάνα και στις 23/6 το ταξίδι τελείωσε. Τα μέλη της ορειβατικής αποστολής που συμμετείχαν είναι: Βλάχος Ευρυπίδης, Βλαχούτσος Γεώργιος, Κοντογιάννη Αποστολία, Παπαγεωργίου Χρήστος, Παπαδιακουμής Διακουμής, Περλέρου Ανθούλα, Πλαγεράς Παναγιώτης και Τριανταφυλλίδη Ελένη.
Σημειωτέο δε, ότι η Κοντογιάννη Αποστόλια και ο Παπαγεωργίου Χρήστος σ’ αυτή τους την αποστολή καταρρίψανε και άλλο ρεκόρ. Της αναρρίχησης. Αναρριχήθηκαν στην κορυφή Pt. Pitter ύψους 4690μ. μαζί με τον δάσκαλό τους Νίκο Μαγγίτση, καταρρίπτοντας από άποψη τεχνικής και υψομετρικής δυσκολίας κάθε προηγούμενη αναρρίχηση που είχαν στο ενεργητικό τους στις 17 Ιουνίου.
«Ο ΠΑΝ» Βόλου συμπληρώνοντας φέτος τα 80 χρόνια ύπαρξής του αφιερώνει αυτή την ανάβαση σε όλα τα μέλη του που τόσα χρόνια τον εμπιστεύονται.
Επίσης θα γίνει παρουσίαση της αποστολής σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθούν από τον Φ.Ο. ΠΑΝ Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις