Ένατος στον κόσμο ο Βολιώτης κολυμβητής Α. Τσαούσης

Ένατος στον κόσμο κατετάγη ο Βολιώτης κολυμβητής Απόστολος Τσαούσης. Αν και έπιασε το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, (στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το τελευταίο επίσημο meeting πριν την ανακοίνωση της Παραολυμπιακής ομάδας, κατέλαβα την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη), δυστυχώς δεν θα πάρει μέρος στην Παραολυμπιάδα, αφού σ’ αυτή προκρίθηκε μόνο η πρώτη οκτάδα του αγωνίσματος. Ο Απόστολος Τσούσης ανέφερε στο προσωπικό του προφίλ σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης: “Δυστυχώς ο στόχος δεν επετεύχθη. Παρόλο που έπιασα το όριο των…

…Παραολυμπιακών αγώνων, τερμάτισα τελικά 9ος στην παγκόσμια κατάταξη και δεν κατάφερα να πάρω την πρόκριση, καθότι προκρίνεται η τελική οκτάδα.
Είναι σκληρό να φτάνεις τόσο κοντά και εν τέλει να μην επιτυγχάνεις τον στόχο σου, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και δυστυχώς η αποτυχία είναι και αυτή μέρος του αθλητισμού.
Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχίσω την κολύμβηση. Οι σκέψεις μου είναι πολύ συγκεχυμένες.
Ήταν μια τετραετία (2012-2016) γεμάτη έντονες εμπειρίες. Με μεγάλες χαρές, όπως η 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ το ’13 και οι 2 6ες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν το ’14, αλλά και με δυσάρεστες, όπως η αποτυχία πρόκρισης στο περσινό Παγκόσμιο και φέτος στην Παραολυμπιάδα.
Αποχαιρετώ λοιπόν, τουλάχιστον τον στόχο του Ρίο, με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και κόντρα σε αντίξοες συνθήκες (όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν σε τι αναφέρομαι).
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ που έφτασα. Πρωτίστως την οικογένεια μου για την αμέριστη και άδολη συμπαράσταση της, τους προπονητές μου από τότε άρχισα την κολύμβηση, την Ντία, τον Πάρη, τον Ηλία, την Κατερίνα, που με εμπιστεύτηκαν και με καθοδήγησαν σε όλο αυτό το ταξίδι, τους συναθλητές μου όπου μέσω του υψηλού ανταγωνισμού με έκαναν να ξεπερνάω κάθε φορά τα όρια μου, καθώς και όλους τους φίλους και γνωστούς μου, οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα και με την ευγενική και θετική τους σκέψη μου έδιναν δύναμη και κουράγιο να συνεχίζω να παλεύω.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου!!
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις