Εσθονία (31/08, 21:45) και στο βάθος Βέλγιο

Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου επιστρέφει στις μάχες της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και σήμερα (31/8) το βράδυ στις 21:45 υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Εσθονία, θέλοντας μόνο τη νίκη ενόψει Βελγίου.Η «γαλανόλευκη» μετά τις δύο ισοπαλίες κόντρα σε Βέλγιο και Βοσνία εκτός έδρας βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, ωστόσο για να κεφαλαιοποιήσει τα δύο αυτά θετικά αποτελέσματα πρέπει πάσει θυσία να πάρει το τρίποντο κόντρα στους Εσθονούς.

Μπορεί ο αντίπαλος να μην βρίσκεται ανάμεσα στους ανταγωνιστές για την πρόκριση στο Μουντιάλ, ωστόσο οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών από τη βασική ενδεκάδα κρύβει κινδύνους για το Μίκαελ Σκίμπε και τους παίκτες του.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Μήτρογλου και Τοροσίδη, του τιμωρημένου Παπασταθόπουλου ενώ εκτός πλάνων βρίσκεται και ο Καπίνο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Σκίμπε έχει καταλήξει σε οκτώ ποδοσφαιριστές σχετικά με τη βασική ενδεκάδα και στους υπολοίπους θα καταλήξει λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση, με τη μεγαλύτερη δυσκολία να εντοπίζεται στις μεσοεπιθετικές θέσεις.

«Γρίφος» και η θέση του δεξιού μπακ όπου βασικός υποψήφιος παρουσιάζεται ο Γιάννης Μανιάτης ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει και η παρουσία του Κώστα Σταφυλίδη με παράλληλη μετατόπιση του Τζαβέλλα στο αριστερό άκρο.

Η πιθανή ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-5-1: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Μάνταλος, Ζέκα, Σάμαρης, Δώνης, Φορτούνης, Βέλλιος

Από την άλλη μεριά για τους φιλοξενούμενους Εσθονούς του Μάρτιν Ρέιμ που θέλουν να κάνουν τη ζημιά στο ρόστερ ξεχωρίζουν ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ Κλάβαν καθώς και ο Βασίλιεφ.

Οι επικρατέστεροι έντεκα σε 4-2-3-1: Ακσάλου, Καλάστε, Κλάβαν, Γιάαγκερ, Τενίστε, Ντιμιτρίεφ Αλεξάντερ, Αντόνοφ, Πούργε, Κάιτ, Ζενιόφ, Άνιερ.

Η αναμέτρηση ξεκινά στις 21:45 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διαιτητής είναι ο Ισραηλινός Λιάνι. Τέλος, θυμίζουμε ότι την Πέμπτη η Εθνική αντιμετωπίζει το Βέλγιο, συνεπώς για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους η νίκη σήμερα είναι μονόδρομος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις