This is Volos… Ο Ολυμπιακός Β. θριάμβευσε με 3-1 επί του Λεβαδειακού

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου στο φιλικό με τον Λεβαδειακό και έφτασε δίκαια στη νίκη με 3-1 στο ΕΑΚ του Βόλου, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα της 11ης Αυγούστου με 4-0 από τους Βοιωτούς στη Λειβαδιά. Υπήρξαν διαστήματα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ καλή… …παρουσία στο παιχνίδι, δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο του παιχνιδιού και γενικά ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο. Ελάχιστες φορές ο Λεβαδειακός απείλησε την εστία του Γκίτκου.

Δύο γκολ για τον Ολυμπιακό σημείωσε με πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο ο Κώστας Καπετάνος και ένα ο Ντανιέλ Πόνσε στο πρώτο μέρος. Για τον Λεβαδειακό μείωσε το σκορ σε 3-1 ο Ιωαννίδης.

Πώς έπαιξαν οι ομάδες

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου ο Γιώργος Βαζάκας. Ο Γκίτκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Καρράς (δεξιά) και Κατσιαρός (αριστερά). Οι Μελίσσης και Αρβανίτης αγωνίστηκαν ως κεντρικοί αμυντικοί, ενώ οι Ολίσε και Ρόκας αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ. Ο Πόνσε έπαιξε στον άξονα ως επιτελικός μέσος, ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Γενγκά στην αριστερή, ενώ ο νεαρός Ντινόπουλος ήταν η «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Λεβαδειακού, Τάκης Λεμονής, παρέταξε την ομάδα του με την εξής σύνθεση: Τερματοφύλακας ο Στρατηλάτης, ο Νικολακάκης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Λυκογιάννης το αριστερό, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Μάγκας και Σανγκουινέτι. Οι Πετράτζι και Μπούστο αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ, ο Ιωαννίδης αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Γιάντσης στη δεξιά ο Γιάντσης, ενώ ο Καπό είχε ελεύθερο ρόλο, με τον Μάντζιο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετικό γκολ ο Πόνσε

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν πιο απειλητικός για το τέρμα του Στρατηλάτη. Στο πρώτο 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πέντε τελικές προσπάθειες, απέναντι σ’ έναν Λεβαδειακό που δεν μπορούσε να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα είχαν καλή ανασταλτική λειτουργία και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα δεξιά με τους Καρρά και Μπρέσκα.

Ο Λεβαδειακός μετά το 25′ ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος άνοιξε το σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 6′ όταν μετά από σέντρα του Μπρέσκα, ο Γενγκά με μονοκόμματο σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στρατηλάτη. Στο 9′ ο Καρράς επιχείρησε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Ντινόπουλος έστρωσε τη μπάλα στον Γενγκά, ο τελευταίος σούταρε για να χτυπήσει η μπάλα σε σώμα αμυντικού του Λεβαδειακού και να καταλήξει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει επιθετικά και στο 13′ σουτ του Πόνσε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. Στο επόμενο λεπτό ο Μπρέσκα βρήκε τον Ντινόπουλο να φεύγει στην επίθεση από τα δεξιά, ο νεαρός έβγαλε τη σέντρα, με τον Γενγκά να σουτάρει και τον Στρατηλάτη να αποκρούει δύσκολα.

Στο 15′ ο Ντινόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα από την περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε ήταν βεβιασμένο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 28′ ο Λεβαδειακός για πρώτη φορά προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού, όταν ο Μπούστο κέρδισε δύο κόντρες, ελίχθηκε, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γκίτκου.

Ο Πόνσε στο 31′ πήγε να αιφνιδιάσει τον Στρατηλάτη, σουτάροντας έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

32′ ο Γιάντσης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Λεβαδειακό, όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.

Το σκορ άνοιξε στο 41′ για τον Ολυμπιακό ο Ντανιέλ Πόνσε. Ο Γενγκά «έκλεψε» τη μπάλα από τον Σανγουινέτι, πάσαρε αμέσως στον Ντινόπουλο, με τον νεαρό να βρίσκει αριστερά τον Πόνσε. Ο Αργεντινός από πλάγια θέση με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρατηλάτη, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Δύο γκολ ο Καπετάνος στο β’ μέρος

Ο Γιώργος Βαζάκας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε πέντε αλλαγές, ενώ διαφοροποίησε το σύστημα σε 4-1-4-1 με τον Πινδώνη να αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και οι Καπετάνος να παίζει ως επιτελικός μέσος και τον Κατσίκη πίσω από τον φορ που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Γκέσιος.

Το ματς είχε ρυθμό και στο β’ μέρος, παρά τις αλλαγές που έγιναν, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 3-0 στο 60′ χάρη σε δύο εκτελέσεις πέναλτι του Κώστα Καπετάνου. Ο Λεβαδειακός κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 73′ με τον Ιωαννίδη.

Σε σχέση, πάντως, με το πρώτο ημίχρονο οι τελικές προσπάθειες ήταν λιγότερες στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός σε αρκετές περιπτώσεις κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έδειχνε να πατά καλύτερα από τον Λεβαδειακό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Στο 51′ ο Σκέμπης ανέτρεψε τον Νόε Ακόστα μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Αντώνη Δαλούκα να καταλογίζει το πέναλτι. Τη «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Καπετάνος, γράφοντας το 2-0. Στο 60′ ο Ολυμπιακός κέρδισε νέο πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή. Ο Καπετάνος ευστόχησε ξανά από την «άσπρη βούλα» ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Ο Λεβαδειακός στην πρώτη του καλή προσπάθεια στην επανάληψη μείωσε το σκορ σε 3-1 στο 73′ μονοκόμματο σουτ του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή, σε σέντρα του Γιάντση από τα αριστερά.

Στο 77′ σουτ Μπούστο από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκίτκου, για να χαθεί καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 81’μακρινό σουτ του Γκέσιου η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 83′ ο Καπετάνος λίγο έλειψε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ. Λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή επιχείρησε με σουτ να… κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, με τον Στρατηλάτη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος, Καρράς (71′ Ζέρης), Κατσιαρός (63’Κόμνος), Μελίσσης (58′ Κωστούλας), Αρβανίτης (84’Μπόρας), Ολίσε (46′ Πινδώνης, 88′ Κολημήτρας), Ρόκας (46′ Καπετάνος, 88′ Κεσίδης), Μπρέσκα (54′ Δεινόπαπας), Γενγκά (46′ Ακόστα), Πόνσε (46′ Κατσίκης), Ντινόπουλος (46′ Γκέσιος)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Νικολακάκης (46′ Σκέμπης), Σανγκουινέτι, Μάγκας, Λυκογιάννης, Πετράτζι, Μπούστο, Καπό (46′ Πέπας), Γιάντσης, Μάντζιος, Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις