Πρέκας: “Κρατάμε τη νίκη”

Χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας του αλλά όχι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, εμφανίστηκε ο Λάμπρος Πρέκας μετά το νικηφόρο αγώνα στη Βέροια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου:

«Αυτό που κρατάμε σήμερα είναι η νίκη, οι δύο βαθμοί οι οποίοι σίγουρα θα μας βοηθήσουν. Η νίκη αυτή επιτεύχθηκε απέναντι σε μια ομάδα που θεωρώ ότι θα κάνει πολλές νίκες μέσα στο γήπεδό της, είναι δυνατή ομάδα και έμπειρη.

Όσον αφορά την απόδοσή μας, δεν ήμασταν καλοί σήμερα. Δεν ήμασταν αυτό που έχουμε δείξει στο κομμάτι της προετοιμασίας και στο πρώτο παιχνίδι. Είχαμε κάποια ξεσπάσματα και ίσως η ταχύτητα που έχουμε ως ομάδα μας βοήθησε στο τέλος να πάρουμε το παιχνίδι.

Να δώσω συγχαρητήρια στους νεαρούς μου παίκτες σήμερα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά όταν χρειάστηκε να γυρίσουμε το παιχνίδι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, που είχαμε μείνει έξι πόντους πίσω. Κάναμε χαζά λάθη, που δεν τα συγχωρούσε ο αντίπαλος και του δίναμε ευκαιρία να μπαίνει στο παιχνίδι, ενώ θα μπορούσαμε να χτίσουμε μια διαφορά σε καίρια σημεία του παιχνιδιού. Δεν το καταφέραμε, δυστυχώς, ελπίζουμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Έχουμε την Πτολεμαΐδα στην έδρα μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη σωτηρία μας καθώς είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα κι από εκεί και πέρα να δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε μέσα από το πρωτάθλημα.

Έδωσα συγχαρητήρια στον Θόδωρο Τοκατλίδης που είναι ένα νεαρό παιδί και τον Μανώλη Αναγνωστόπουλο καθώς ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Τα παιδιά τα γνωρίζω, τα είχα και πέρυσι στην ομάδα, τα εμπιστεύομαι, ήταν η ώρα τους. Στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν ο Θωμάς Γεωργίου από τους καλύτερους παίκτες, σήμερα ήταν κάποιοι άλλοι και νομίζω αυτό είναι ομάδα. Να βρίσκεις λύσεις που θα σε βοηθούν να πάρεις το παιχνίδι μέσα από το σύνολο.

Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή. Η εμπειρία λέει ότι οι ομάδες που θα είναι στο γήπεδο και θα δουλεύουν δεν θα έχουν προβλήματα. Κακά τα ψέματα το βάρος τώρα είναι σε όλες τις ομάδες, αργότερα δεν ξέρεις αν κάποιες ομάδες αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικά, τραυματισμών αυτές που έχουν λίγους παίκτες. Εμείς έχουμε χτίσει ένα σύνολο δώδεκα παικτών. Δουλεύουμε όσο πιο πολύ μπορούμε και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Θεωρώ ότι θα είμαστε από εκείνες τις ομάδες που θα έχουν διάρκεια ώστε να εξασφαλίσουμε αυτό που δύσκολα κατακτήσαμε πέρυσι δηλαδή να είμαστε σε εθνική κατηγορία. Είναι κρίμα για τον Βόλο που είναι μια μεγάλη πόλη να έχει μόνο μια ομάδα στη Γ’ Εθνική.

Ελπίζω μέσα από το πρωτάθλημα να βρούμε ακόμη καλύτερα πατήματα, δείξαμε κάποιους αυτοματισμούς για να μην είμαι τελείως άδικος με τους παίκτες. Όμως μπορούμε πολύ περισσότερα. Και όπως είπα σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας το παίρνουν τα νεαρότερα παιδιά. Τα ατού μας δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά αυτό έχει και το θετικό του: ότι παρόλα αυτά καταφέραμε και πήραμε τη νίκη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις