Πρόωρα πρωταθλητής στη Θεσσαλονίκη μπορεί να στεφθεί ο Ολυμπιακός Β.

Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών και ο Ολυμπιακός Βόλου βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α1, ως πρωταθλητής του βορείου ομίλου.

Οι «ερυθρόλευκες» με 17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς χρειάζονται τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς για να στεφτούν πρωταθλήτριες. Πάντως, αν την προσεχή Κυριακή 5/3 ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Ηρακλή στο «Ιβανόφειο» ή χάσει μέχρι τέσσερις πόντους, τότε θα πανηγυρίσει τον τίτλο πρόωρα στη Θεσσαλονίκη.
Κι αυτό, καθώς με νίκη θα αποσπαστεί τρεις βαθμούς στην κορυφή και όλα θα έχουν τελειώσει, ενώ με ήττα μέχρι τέσσερις πόντους θα έχει σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος με τον Ηρακλή καλύτερο goal average.
Πάντως, ακόμη κι αν η ομάδα κάνει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, θα κρατά και πάλι την τύχη στα χέρια της. Αρκεί στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να πετύχει ισάριθμες νίκες. Στο Βόλο έχει εύκολες αποστολές με Ασπίδα Ξάνθης και Πιερικό/Αρχέλαο, ενώ θα παίξει επίσης δύο ματς στη Θεσσαλονίκη, με Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ρύσιο την τελευταία αγωνιστική.
Όλοι στην ομάδα σκέφτονται αποκλειστικά το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακή με τον Ηρακλή, από τα πιο σημαντικά και ίσως το σημαντικότερο της χρονιάς. Οι «ερυθρόλευκες» θα πάνε με άριστη ψυχολογία στο ντέρμπι, καθώς προέρχονται από εξαιρετική εμφάνιση στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Κυριακή στο Βόλο, όπου επικράτησαν με το εντυπωσιακό 97-36.
Η προετοιμασία της ομάδας άρχισε σήμερα το απόγευμα με προπόνηση στο κλειστό του ΕΑΚ, θα συνεχιστεί με καθημερινές προπονήσεις όλη την εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Μιχάλης Καπουρνιώτης και ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος, δεν αντιμετωπίσουν αγωνιστικά προβλήματα, πλην αυτό της Εύης Κυριατζίδου, η οποία δεν αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια, λόγω του τραυματισμού της.
Μέσα στην εβδομάδα η τεχνική ηγεσία θα δείξει σε video τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Ηρακλής, έτσι ώστε η ομάδα να πάει απόλυτα προετοιμασμένη να παίζει ένα παιχνίδι που μπορεί να το βλέπει όπως όλα τα υπόλοιπα, αλλά που στην ουσία μπορεί να κρίνει πρόωρα το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις