Η Κροατία παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο ανδρών

Η Κροατία αναδείχθηκε πανάξια νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση Ανδρών. Οι Κροάτες νίκησαν στον μεγάλο τελικό του 17ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Βουδαπέστη, την οικοδέσποινα Ουγγαρία με 8-6 και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου για δεύτερη φορά στην ιστορία (το είχαν καταφέρει και το 2007 στη Μελβούρνη).

Οι Κροάτες μπήκαν αποφασισμένοι στην πισίνα “Άλφρεντ Χάγιος” του νησιού της Μαργαρίτας, αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν με 4-0. Και παρά το γεγονός ότι οι Μαγυάροι, με τη δύναμη της έδρας κατάφεραν να ισοφαρίσουν, η Κροατία είχε τις λύσεις επιθετικά στο τελευταίο ενάμισι οκτάλεπτο, απέτρεψε με την πολύ καλή αμυνά της και τον τερματοφύλακά της Μπίγιατς τις επιθετικές ορέξεις των Ούγγρων και έφτασαν στη νίκη με ηγέτη τον Σούκνο (3 γκολ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 6-8

Οκτάλεπτα: 0-4, 2-0, 2-2, 2-2

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Τόροκ 1, Μάνχρετζ 1, Ζάλανκι, Βάμος 3, Χοσνιάνσκι, Ντέκερ Αν., Γκορ – Νάγκι, Έρντελι 1, Βάργκα, Μέτσει, Χάραι, Ντέκερ Ατ.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν 1, Φάτοβιτς, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς, Βουκίσεβιτς, Μπούσλιε, Σούκνο 3, Κράπιτς, Σέτκα, Γκαρσία 2, Μάρσελιτς.

Η τελική κατάταξη

1. Κροατία

2. Ουγγαρία

3. Σερβία

4. ΕΛΛΑΔΑ

5. Μαυροβούνιο

6. Ιταλία

7. Αυστραλία

8. Ρωσία

9. Ισπανία

10. Ιαπωνία

11. Καζακστάν

12. Βραζιλία

13. ΗΠΑ

14. Γαλλία

15. Καναδάς

16. Νότια Αφρική

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις