Μπράτσος: «Ο κόσμος να σταθεί δίπλα»

 Ο Κώστας Μπράτσος ήταν ο «εκλεκτός» της Νίκης να αναλάβει την ομάδα Νέων του Συλλόγου μετά την παραίτηση του Τάκη Τσόγκα. Ο νέος τεχνικός μίλησε στο goalpost.gr για τον ρόλο του στην ομάδα, τις προοπτικές της νέας ποδοσφαιρικής Νίκης αλλά και την αισιοδοξία του πως ο Σύλλογος θα ξαναβρεί σύντομα το δρόμο των επιτυχιών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μπράτσος στο goalpost.gr και στον Γιώργο Αποστολακόπουλο:

Η πρόταση, το πλάνο και η αποδοχή:

«Η συνεργασία προέκυψε μετά από πρόταση των ανθρώπων που απαρτίζουν την Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης. Μου ανέλυσαν το πλάνο της ομάδας που εκτίνεται σε βάθος χρόνου και κινείται στις σωστές βάσεις, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ για να απαντήσω θετικά. Είναι αλήθεια πως είχα προτάσεις από ομάδες της ΕΠΣΘ όμως η προοπτική της Νίκης δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο».

Η μεταβατική περίοδο και οι αντικειμενικές δυσκολίες:

«Το πλάνο αποτελείται από σκαλοπάτια και αυτά πρέπει να τα ανέβουμε ένα – ένα. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Σε μία περίοδο που πρέπει να μπουν οι βάσεις για το ποδοσφαιρικό μέλλον της Νίκης. Οι δυσκολίες είναι πολλές και όλοι όσοι είναι γύρω από το Σύλλογο τις γνωρίζουν. Το πρώτο θέμα που θα πρέπει να λυθεί είναι το γηπεδικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου να γίνουν. Ομάδα με κόσμο όπως αυτός της Νίκης δεν γίνεται να χαθεί».

Ο ρόλος του Κώστα Μπράτσου στην ομάδα:

«Ο ρόλος μου είναι να βοηθήσω με τις γνώσεις μου να στελεχωθεί και να προετοιμαστεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Σύλλογο στο τοπικό πρωτάθλημα. Επίσης, είμαι στη διάθεση της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου ώστε να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο στην ομάδα που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αν και όταν αυτό καταστεί “χειροπιαστό”. Αυτή τη στιγμή προέχει η βελτίωση μέσα από σκληρή δουλειά των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της ομάδας Νέων της Νίκης και σ’ αυτό θα συγκεντρωθώ μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου».

bratsos-proti-niki 2015-03-18 003

Tα πρώτα λόγια στους παίκτες της Κ17:

«Το πρώτο πράγμα που είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια ήταν πως αυτό που ζούνε είναι μία ιστορική στιγμή γιατί οι συγκυρίες τους έφεραν αυτή τη στιγμή να εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο της Νίκης. Αυτό το βάρος δεν πρέπει να τους λυγίζει, ούτε να τους φοβίζει. Αντίθετα θα πρέπει να το χαρούν και να προσπαθήσουν να εισπράξουν δημιουργικά».

Η πρώτη εικόνα από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα και οι προηγούμενοι συνάδελφοι έχουν πραγματοποιήσει σπουδαία δουλειά. Μέσα από σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω και οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο ώστε κάποια στιγμή να αποτελέσουν την πρώτη ομάδα της Νίκης. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ποδοσφαιρική τους κουλτούρα και γνώση καθώς ανταποκρίνονταν αμέσως σε κάθε οδηγία που τους έδινα».

«Ο κόσμος να σταθεί δίπλα»

«Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε η δουλειά να αποτυπωθεί στο χορτάρι και να συμβάλω και εγώ από το δικό μου πόστο να αναγεννηθεί η ποδοσφαιρική Νίκη. Σ’ αυτή την προσπάθεια ο κόσμος θα παίξει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο. Πιστεύω πως οποιαδήποτε άλλη ομάδα που θα είχε αυτή την πορεία τόσα χρόνια τώρα, δεν θα υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η Νίκη όμως έχει μία μοναδική ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες της και είμαι βέβαιος πως αυτό θα κάνει και τώρα, όσο δύσκολη και αν είναι η χρονική περίοδος που διανύουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι ο κόσμος που την αγαπά δίπλα της».

Γιώργος Αποστολακόπουλος

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις