Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Εθνική

Κρίμα κι άδικο για αυτή την Εθνική… Η ομάδα του Σκίμπε έχασε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί, ισοφάρισε άμεσα με τον Ζέκα το γκολ του Βερτόνχεν, αλλά ο Λουκάκου έστειλε τους Βέλγους στη Ρωσία (1-2).

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια –με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου- κόντρα στο Βέλγιο, ωστόσο με κόντρα σε τέτοιες ομάδες δεν συγχωρείται η παραμικρή απροσεξία.

Η ομάδα του Μαρτίνες έφυγε με τη νίκη από το «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1, χάρη στην ατομική ποιότητα συγκεκριμένων παικτών και επειδή οι παίκτες της Ελλάδας στάθηκαν άτυχοι σε πολλές περιπτώσεις με το παιχνίδι στο 0-0, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Σταφυλίδη στο 18’.

Με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Βερτόνχεν έπιασε απροετοίμαστο τον Καρνέζη για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στο 73’ ο Ζέκα με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Τζαβέλλα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός της ισοφάρισης έφερε έλλειψη συγκέντρωσης και ένα λεπτό αργότερα ο Λουκάκου με κεφαλιά έκανε το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του στην τελική φάση της Ρωσίας.

Πλέον, η κατάσταση δεν βρίσκεται στα πόδια των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική, που η Βοσνία θα φιλοξενήσει τους αδιάφορους Βέλγους και η Ελλάδα θα ελπίζει να μην νικήσει και παράλληλα να επικρατήσει μέσα στην Κύπρο.

Με εμφάνιση σαν κι αυτή η Εθνική μπορεί να φύγει με το «διπλό», αλλά πρέπει να φανεί αν και οι Βέλγοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η βαθμολογία
1. Βέλγιο 22 (35-3)
2. Βοσνία 14 (19-8)
3. Ελλάδα 13 (11-5)
4. Κύπρος 10 (8-12)
5. Εσθονία 8 (6-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

Πώς έπαιξαν
Σχηματισμό και πρόσωπα σε θέσεις που σκεφτόταν αρκετό καιρό επέλεξε ο Μίκαελ Σκίμπε για την αναμέτρηση κόντρα στο Βέλγιο, καθώς με δεδομένη την απουσία του Κώστα Μήτρογλου, χρησιμοποίησε στην κορυφή τον Δώνη (ποντάροντας στην ταχύτητά του), τον Μανιάτη ως δεξιό μπακ, έχοντας μπροστά του τον Ζέκα, ενώ από την άλλη πλευρά το δίδυμο ήταν αυτό του Τζαβέλλα με τον Σταφυλίδη.
Από την άλλη μεριά, το Βέλγιο αναμενόμενα άρχισε το ματς χωρίς τον Εντέν Αζάρ, αφού αγωνίστηκε κόντρα στο Γιβραλτάρ και λόγω του τραυματισμού του ήταν παρακινδυνευμένο να χρησιμοποιηθεί σε δεύτερο συνεχόμενο ματς. Εξάλλου, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επέλεξε το 3-4-3 ως σχηματισμό με τον Λουκάκου να έχει στο πλευρό του, τους Ντε Μπρούινε και Μέρτενς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68′ Λυκογιάννης), Τζιόλης, Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης
Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί (89′ Ντεντονκέρ), Λουκάκου, Μέρτενς, Μενιέ, Ντεμπελέ (74′ Αζάρ), Καράσκο (79′ Τσαντλί).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις