Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στη Σκιάθο

Ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο, θα αποτελέσει για δεύτερη φορά τον καμβά για να ζωγραφιστούν μοναδικοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες το τριήμερο 19-21 Μαΐου. Υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος”, και του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace, το νησί αγκαλιάζει ξανά τη διοργάνωση και δίνει πλέον το στίγμα, ότι πέρα

από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, είναι ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting!
Με τις αναμνήσεις από την περσινή διοργάνωση ακόμα ζωντανές, διοργανωτές, χορηγοί και συμμετέχοντες έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την φετινή έκδοση του αγώνα. Η 5 αστέρων φιλοξενία του ξενοδοχείου, και ολόκληρου του νησιού κατ’ επέκταση, έχουν ανεβάσει τις απαιτήσεις όλων και από πέρυσι αποτελούν παγκόσμιο ορόσημο για διοργανώσεις αυτού του τύπου.
Το sailing spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, θα συντονίσει το κομμάτι της θάλασσας υπό την εποπτεία του βραβευμένου εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας Άκη Τσαρούχη. Για μια ακόμα φορά, όσοι βρεθούν στις Κουκουναριές το τριήμερο αυτό θα απολαύσουν μοναδικό θέαμα από μονομαχίες μεταξύ των ομάδων, αφού οι αγώνες θα είναι και πάλι match racing και θα γίνουν πολύ κοντά στη στεριά! Στο sailing spot, καλλιεργούνται όλες οι μορφές ιστιοπλοΐας και αυτή, θα είναι μια ευκαιρία που θα έχουν οι αθλητές του, να ανταγωνιστούν ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα και από άλλες χώρες της Ευρώπης.
To Match Racing όμως δεν είναι κάτι καινούριο. Πρόκειται για μονομαχίες μεταξύ 2 ομάδων που διαρκούν λίγο χρονικά, αλλά προσφέρουν πολύ ένταση και θέαμα. Στα πλαίσια ενός αγώνα, όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, «παίζουν» μεταξύ τους μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται round robin ώστε να αποφασιστεί ο νικητής. Το America’s Cup είναι μια διοργάνωση που παραδοσιακά γίνεται με αυτόν τον τρόπο.
Οι αγώνες match, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλείς για έναν ακόμα λόγο: Έχουν κερκίδα αφού γίνονται κοντά στη στεριά! Η κερκίδα σαν στοιχείο, προσελκύει θεατές και φυσικά χορηγούς. Την κερκίδα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα αποτελέσουν οι χώροι του ξενοδοχείου Skiathos Palace που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.
Η φετινή οργάνωση περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που θα έχει στόχο την υποστήριξη του ναυταθλητισμου στην τοπική κοινωνία της Σκιάθου. Για τον σκοπό αυτό μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον ΝΟΣ για τη χρηματοδότηση μαθημάτων σε νέες και νέους του νησιού.
Παράλληλα, μέσω του αγώνα θα προβάλλεται και η δράση κάποιου κοινωφελούς ιδρύματος. Για φέτος μαζί μας θα είναι η safewatersports.
Καταλυτικό ρόλο στο ταξίδι της διοργάνωσης, έχει η κ. Αριστέα Δερβένη, υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού «Πλεύση». Υποστηρίζοντας το αρχικό της όραμα για το ξεκίνημα μιας τοπικής διοργάνωσης που θα έχει συνέχεια, το περιοδικό έχει αθλοθετήσει το επαμειβόμενο κύπελλο της, που την περασμένη χρονιά κερδήθηκε από την ομάδα της Κοντογιαννοπούλου. Το κύπελλο θα πρέπει τώρα να επιστρέφει και να απονεμηθεί εκ νέου στον επόμενο νικητή! Ποιος θα ανέβει στο βάθρο φέτος; Η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις