Επιβίωσε του χάους ο Χάμιλτον!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πριν την εκκίνηση έβρεξε πολύ, με τη βροχή να πέφτει και όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Οι έξι πρώτοι επέλεξαν ελαστικά για ενδιάμεσες συνθήκες, είδαμε όμως και οδηγούς να βάζουν ελαστικά ακραίων συνθηκών. Όμως αυτό που αποδείχθηκε ακραίο, ήταν ότι συνέβη όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα!

Ο Vettel κινήθηκε προς τα αριστερά για να καλύψει τα νώτα του από τον Max Verstappen, που όμως με τη σειρά του είχε στο πλάι του τον Kimi Raikkonen που είχε κάνει πολύ καλή εκκίνηση. Μην έχοντας άλλο χώρο, «Iceman» και «Mad Max» συγκρούστηκαν και στη συνέχεια η Ferrari του Raikkonen έπεσε πάνω στη Ferrari του teammate του. Το χάος συνεχίστηκε με τον Φινλανδό και τον Ολλανδό να συνεχίζουν παρέα την τρελή τους πορεία και να βγάζουν νοκ άουτ και τον Fernando Alonso που είχε κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση, κερδίζοντας πολλές θέσεις. Όσο για τον Vettel, συνέχισε αλλά λίγα μέτρα μετά, πατώντας ενδεχομένως λάδια από το δικό του μονοθέσιο που «αιμορραγούσε», κατέληξε στον τοίχο.

Το παραπάνω ανέλπιστο δώρο έφερε τον Lewis Hamilton στην πρωτοπορία και σε θέση ισχύος, με τη Red Bull του Daniel Ricciardo να τον ακολουθεί. Όμως παρότι είχαμε κι άλλες δύο εισόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, την μία λόγω εξόδου του Daniil Kvyat στον 11ο γύρο και την άλλη στον 39ο γύρο μετά από λάθος του Marcus Ericsson στη στροφή 9, δεν πτοήθηκε.

Και στις δύο περιπτώσεις, η διαφορά που χάθηκε ανακτήθηκε άμεσα, με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Και φτάνοντας στην έβδομη φετινή, δεύτερη συνεχόμενη και συνολικά 60η νίκη της καριέρας του στη Formula 1, έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου.

Ο Ricciardo ήταν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο της Μαρίνα Μπέι ενώ για τον Bottas αυτό ήταν το δέκατο φετινό πλασάρισμα στο Top3!

Ο Carlos Sainz Jr, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση πως το 2018 θα οδηγεί για λογαριασμό της Renault, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, στον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στον μαγικό κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πέμπτος ήταν ο Sergio Perez για λογαριασμό της Force India ενώ  στην έκτη θέση βρέθηκε ο Jolyon Palmer, που πριν λίγες μέρες έμαθε πως στο τέλος της σεζόν χάνει τη θέση του στο τέλος του έτους και απάντησε με… το καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας του!

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν η McLaren του Stoffel Vandoore, η Williams του Lance Stroll, η Haas του Romain Grosjean και η Force India του Esteban Ocon.

Η τελική κατάταξη του αγώνα

 

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις