Ο ΣΔΥ Βόλου έτρεξε στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

_ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ.jpg

Η μεγαλύτερη ημέρα του Ελληνικού Αθλητισμού είναι για την Ελλάδα η 2η Κυριακή κάθε Νοέμβρη, με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που πραγματοποιείται στη διαδρομή Μαραθώνας – Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, τους παράλληλους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, όπως και τους μικρούς αγώνες για παιδιά και ΑμεΑ. Και η φετινή διοργάνωση που έγινε τη Κυριακή που πέρασε, στέφτηκε με…

…τη μεγαλύτερη επιτυχία, θέτοντας τον αγώνα ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη.
43.000 ήταν οι συμμετέχοντες στους αγώνες, κάτι που ενίσχυσε σε τεράστιο βαθμό τον αθλητικό τουρισμό της χώρας μας. Πολλές χιλιάδες από αυτούς ήταν ξένοι, από όλες τις χώρες και τις 5 ηπείρους, και καταλαβαίνει κανείς τα οφέλη που αποκομίζει η πατρίδα μας, τόσο οικονομικά, όσο και διαφημιστικά.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ήταν και πάλι παρόν όπως και στα 33 χρόνια της διοργάνωσης, εκπροσωπώντας τον Βόλο και όλη τη Μαγνησία. Δεκάδες ήταν τα μέλη που αγωνίστηκαν στους 3 αγώνες, τόσο νέοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά, όπως και βετεράνοι, με αποκορύφωμα τους Βασίλη Χαλκιά, Παντελή Σάμιο που μετείχαν στον 1ο αγώνα το 1983 και συνεχίζουν. Ο Βασίλης Χαλκιάς είναι και διαχρονικός Σπαρταθλητής, ενώ στον αγώνα έτρεξε και ο “διάδοχός” του Θάνος Γουλομήτρος που τερμάτισε πριν λίγες βδομάδες το φετινό Σπάρταθλο. Στις αξιοσημείωτες παρουσίες συγκαταλέγονται ο μεγαλύτερος σε ηλικία Δημήτρης Κοντογιάννης 80 ετών, ο μικρότερος Γιάννος Ακρίβος 13 ετών. Ο Κώστας Παλάντζας τερμάτισε για 16η φορά, και 14η συνεχόμενη την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων. Σημαντική στιγμή ήταν για τον ΣΔΥΒ η συμμετοχή με τα χρώματα του συλλόγου, της Κύπριας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ελένης Πρατσή, η οποία κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου που έγινε στο Ντουμπάϊ στις 30 Οκτώβριου 2009 στην κατηγορία Youth B, ενώ έχει και πλήθος άλλων διακρίσεων στο ίδιο αγώνισμα, στη κολύμβηση, και το τρέξιμο.
Τα εύσημα πάνω από όλα αξίζουν στους νέους συμμετέχοντες, το νέο αίμα, που έτρεξαν για πρώτη φορά στον ιστορικό αγώνα. Ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, οι Αγαθή Λαμπροθανάση και Άσπα Μανταλιανου που τερμάτισαν με επιτυχία τον Μαραθώνιο στο ντεμπούτο τους. Μαζί τους επίσης τερμάτισε η Ευαγγελία Παπαχρήστου όπως κάνει επί δεκαετίες, η Βάσω Τασιώνη και η Κωνσταντίνα Μπρατάνη.
Το καλύτερο μήνυμα για τη συνεργασία των δύο πόλεων Βόλου και Λάρισας, πέρασε με τη κοινή αποστολή και διαμονή στο ξενοδοχείο, των αδελφών σωματείων Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει, και ως πόλεις έχουμε μόνο κοινούς στόχους, και οποιουδήποτε είδους αντιπαλότητα για κοινωνικά ή αθλητικά θέματα, ανήκει σε περασμένες εποχές. Μάλιστα μέλη των δύο συλλόγων έτρεξαν μέρος της διαδρομής μαζί, πρωτοτυπώντας και μεταφέροντας τη σημαία του ΣΔΥΒ.

Χορηγός της αποστολής του ΣΔΥ Βόλου ήταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συγχαίρει και ευχαριστεί τους διοργανωτές, τους εθελοντές, διασώστες και σώματα ασφαλείας, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας. Τα θερμά συγχαρητήρια για τη προσπάθειά, στους 43.000 αγωνιζόμενους!
Οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου τερμάτισαν ως εξής:
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Παλάντζας Κώστας
Καλαντζής Γιώργος
Σημαντήρας Γιάννης
Γάκης Δημήτρης
Τσουρέλης Ζήσης
Μιχαλόπουλος Μάριος
Γιαννούχος Βαγγέλης
Παπαδήμας Τάσος
Τρύφωνος Σπύρος
Ζαμπέτογλου Γιώργος
Οικονόμου Δημήτρης
Μελαχροινάκης Γιάννης
Τσαμασιώτης Σεραφείμ
Στατήρης Κώστας
Κοτρώνης Κώστας
Αντωνίου Γιώργος
Κράβαρης Σάκης
Χαλκιάς Βασίλης
Λαμπροθανάση Αγαθή
Γουλομήτρος Θάνος
Κουκλουμπάκος Ισίδωρος
Πατρώνης Ορέστης
Παπαχρήστου-Παγουρτζή Ευαγγελία
Βανικιώτης Νίκος
Άκερμαν Μιχάλης
Χατζηκυριάκου Κώστας
Μανταλιανου Άσπα
Μπάρδας Μπάμπης
Στόρτος Θεόδωρος
Βέργας Κώστας
Λάιος Δημήτρης
Οικονόμου Θανάσης
Ζίκος Γιάννης
Τασιώνη Βάσω
Μπρατάνη Κωνσταντίνα
Κούργιας Βαγγέλης
10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Γκαβαρδίνας Γιάννης
Ιωαννίδης Νίκος
Λαγός Δημήτρης
Κισσονέργη Χριστίνα
Πρατσή Ελένη
Κυριαζής Κώστας
Μορφογιάννη Σταυρούλα
Καλαμάκης Αχιλλέας
Παπαχρήστος Λεωνίδας
Νέος Απόστολος
Τσιώλης Φώτης
Σάμιος Παντελής
Αλμπανούδης Γιώργος
Τζήμου Αλεξία
Χατζηκυριάκος Αποστόλης
Βασιλειάδης Σταύρος
Χύτας Στέργιος
Γιώτας Χαράλαμπος
Καραντάνας Αποστόλης
Χατζηγιαννίδου Χριστίνα
Χαραλάμπου Ηλιάνα
Γαλλίδα Κατερίνα
Ζαφειρίου Ανάργυρος
Ασημής Κώστας
Ζογανά Ερατώ
Ιωάννου Νίκος
Κεραμάρη Παναγιώτα
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Ζαχαρού Ηλιάνα
Μπαντίδος Θεοδόσης
Ζαχαρού Παναγιώτα
5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Ακρίβος Χάρης
Ακρίβος Γιάννος
Γιαντσούλη Γεωργία
Μανούσου Εμμανουέλα
Χαλκιάς Κώστας
Μπάρδα Ελένη
Κοντογιάννης Δημήτρης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις