Ντοπέ η χρυσή Ολυμπιονίκης του ύψους Τσιτσέροβα

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του ύψους Άνα Τσιτσέροβα είναι μια από τους 31 αθλητές που κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς του Ρίο λόγω επανεξέτασης του δείγματος για έλεγχο ντόπινγκ που είχε δώσει στο Πεκίνο.

Το γεγονός επιβεβαιώσε ο προπονητής της, Ευγκένι Ζαγκορούλκο με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Πριν από τρεις μέρες η Άνα δέχτηκε ειδοποίηση ότι το δείγμα που είχε δώσει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου επανεξετάστηε και βρέθηκε θετικό» σημείωσε ο Ζαρούλγκο: «Μέχρι στιγμής βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της υπόθεσης και δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα. Είμαστε ενήμεροι της κατάστασης».

Η Τσιτσέροβα, που στο Πεκίνο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λονδίνο στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης. Η Ρωσίδα αθλήτρια είχε πάρει και τον Παγκόσμιο τίτλο το 2011 στο Νταεγού.

Θυμίζουμε ότι η ΔΟΕ τη προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι 31 αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε επανεξέταση των δειγμάτων που είχαν δώσει στο Πεκίνο και αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστά τα ονοματα των αθλητών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα το ρωσικό πρακτορείο TASS αποκάλυψε ότι οι 14 από τους 31 αθλητές είναι Ρώσοι, και η πλειοψηφία εξ αυτών αθλητές του στίβου. 

Η Τσιτσέροβα, εφόσον αποδειχτεί ένοχη, τότε κινδυνεύει να χάσει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Πεκίνο. Σύμφωνα πάντα με τη ΔΟΕ πριν γίνει οποιαδήποτε τέτοια ενέργει θα επανεξεταστούν λεπτομερώς όλα τα δείγματα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις