Πρέκας και Παπακώστας στην κορυφαία ομάδα της 10ης αγωνιστικής

Την τιμητική της είχε η Νίκη Βόλου στην επιλογή των καλύτερων της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Ο Φάνης Παπακώστας επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα των δύο ομίλων του Βορρά ενώ ο Λάμπρος Πρέκας ο κόουτς της αγωνιστικής για τους δύο πρώτους ομίλους.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του basketa.gr:

Ολοκληρώθηκε η δέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Σάββας Σαχπατζίδης (Αρίων Πτολεμαΐδας)

Είναι ένας από τους κορυφαίους της ομάδας του και όφειλε να βγει μπροστά, από τη στιγμή μάλιστα που ο Σαρρής δεν κινήθηκε στους μέσους όρους του (σκόραρε 14 πόντους, ενώ έχει 19.8 ανά αγώνα). Το έκανε με απόλυτη επιτυχία σε ένα κρίσιμο ματς για την ομάδα του, αποτελώντας «πονοκέφαλο» για την άμυνα του ΑΟΚ Βέροιας με 15 πόντους, ένα τρίποντο και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του. Το απαιτούμενο step up του Σάββα Σαχπατζίδη έγινε την κατάλληλη στιγμή και η ομάδα του πήρε μεγάλη «ανάσα» στην προσπάθεια να σωθεί.

2) Μπάμπης Ημερίδης (Εύαθλος Πολυκάστρου)

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο παίκτη, αυτός είναι ένας εκ των οποίων η ομάδα του περιμένει πολλά και τα είχε κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών. Με τους 19 του πόντους με ένα τρίποντο, ώθησε τον Εύαθλο σε μία σπουδαία επικράτηση, απέναντι σε μία ομάδα που βίωνε μέχρι εκείνο το ματς ένα βίο αντίθετο της δικής του. Ο Μπάμπης Ημερίδης, εν ολίγοις, πρόσφερε μία «μάσκα οξυγόνου» στο σύλλογο από τον Πολύκαστρο, στη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

3) Χρήστος Μπαρούχας (ΓΕ Αγρινίου)

Η ΓΕ Αγρινίου δήλωσε επίσης «παρών» στο παιχνίδι της σωτηρίας και αυτό έγινε χάρη στον πολύπειρο «άσσο», που μέχρι πέρυσι κοσμούσε τα παρκέ της Β’ Εθνικής με την φανέλα του συμπολίτη ΑΟ Αγρινίου. Με 19 πόντους και δύο τρίποντα «βομβάρδισε» το καλάθι του Ιωνικού Ιωνίας και η νίκη για την ομάδα του ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, αμέσως πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο Χρήστος Μπαρούχας έδειξε πως η ομάδα του θα πουλήσει ακριβά το «τομάρι» της.

4) Σπύρος Μπαρτζώκας (ΑΓΣΙ)

Δίπλα στον πάντοτε εξαίρετο Δημήτρη Γεωργίου, ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εξίσου καθοριστικός στην καθυπόταξη του Ζεφύρου στο έξτρα πεντάλεπτο. Συνεπής για ακόμη μία φορά στο να κερδίζει τις ουκ ολίγες «μονομαχίες» που δίνει κάθε Κυριακή, σταμάτησε στους 21 πόντους και ο ΑΓΣΙ συνεχίζει να παλεύει για να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του ομίλου. Όταν δίνει τέτοιες βοήθειες ο Σπύρος Μπαρτζώκας, ο προπονητής του θα μπορεί να λέει πως υπάρχουν καλοί «οιωνοί».

5) Φάνης Παπακώστας (Νίκη Βόλου)

Ήταν ασταμάτητος στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Φαίακα, με τους αντιπάλους του στη ρακέτα να τον νιώθουν… στο πετσί τους. Ένα από τα «θωρηκτά» της κατηγορίας έκανε ξανά τη δουλειά του, πιάνοντας με 20 πόντους με ένα τρίποντο, ακριβώς τον φετινό του μέσο όρο και φθείροντας τους ψηλούς της ομάδας του Ιονίου, ενώ ήταν παράλληλα υποδειγματικός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Η μη επιτυχημένη προσπάθεια αναχαίτιση του Φάνη Παπακώστα, ήταν ένας από τους λόγους του θριάμβου των Βολιωτών.

Προπονητής: Λάμπρος Πρέκας (Νίκη Βόλου)

Έχει αναλάβει ένα δύσκολο πρότζεκτ στην Νίκη Βόλου, με τον Φίλιππο Βέροιας και τον Φαίακα να δείχνουν πολύ ισχυροί. Δεν είναι, όμως, και… άτρωτοι και αυτό φρόντισαν να αποδείξουν ο ίδιος και οι παίκτες του στο σπουδαίο ματς με τους Κερκυραίους. Με ένα πλάνο που αποδείχθηκε άριστο στην εκτέλεσή του, η ομάδα του δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό της, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου παρέδωσε ένα μοναδικό «σόου» στο κοινό της. Ίσως να… είπε και κάτι στους παίκτες του στα αποδυτήρια ο Λάμπρος Πρέκας, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν απόλυτα.

2ος όμιλος Βορρά

1) Άγγελος Παπαδόπουλος (ΜΕΝΤ)

Η ΜΕΝΤ έπρεπε να συνέλθει από τα απανωτά «σοκ» που είχε υποστεί και αυτός κατάφερε να την «αφυπνίσει». «Διαλύοντας» την άμυνα της ΑΕ Κομοτηνής με 30 πόντους, ένα τρίποντο και δημιουργώντας ιδανικά τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του, οδήγησε την ομάδα του σε ένα «διπλό» με τεράστια σημασία, ιδίως ψυχολογική, ώστε να συνεχίσει ξανά προς το δρόμο της ανόδου. Για κάτι τέτοιες δύσκολες στιγμές, άλλωστε, βρίσκεται στο δυναμικό της ο Άγγελος Παπαδόπουλος.

2) Στέλιος Νούκαρης (Πολύγυρος)

Είναι το μεγάλο «στήριγμα» του Δημήτρη Πιπιλιάρη και δεν μπορούμε να μην τον εντάξουμε στους κορυφαίους αυτής της αγωνιστικής, αναγνωρίζοντας μαζί με όσα έκανε στο ματς με την ΧΑΝΘ, την προσφορά του για ολόκληρη τη σεζόν. Ήταν για ακόμη μία φορά εκεί, ώστε με τους 18 του πόντους με δύο τρίποντα να «πυροβολήσει κατά ριπάς» το καλάθι των Θεσσαλονικέων και να βοηθήσει την ομάδα της Χαλκιδικής να ξεπεράσει το «μπλακ άουτ» της δεύτερης περιόδου, για να επανέλθει στη δεύτερη θέση. Η συμβολή του Στέλιου Νούκαρη, αν η σεζόν αυτή τελειώσει με χαμόγελα στον Πολύγυρο, θα είναι μέγιστη.

3) Χρήστος Σιμάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έπρεπε να βγάλει την υποχρέωση στη Σίνδο και το «διπλό» πέρασε κυρίως από τα δικά του χέρια. Τελείωσε το ματς με 19 πόντους και ένα τρίποντο, με τον Αστέρα επί της ουσίας να έχει μόνιμα από τη δική του πλευρά μία «ανοικτή πληγή» στην άμυνα, η οποία έγειρε την «πλάστιγγα» υπέρ των Θρακιωτών. Ο πρώτος σκόρερ του ΓΑΣ Κομοτηνή, Χρήστος Σιμάκης (13.6 πόντοι ανά αγώνα), ήταν λοιπόν η εγγύηση για άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα.

4) Συμεών Κουντουρατζόγλου (Μακεδονικός)

Ο Μακεδονικός αποδεικνύεται «Λερναία Ύδρα» στην επίθεσή του και ο εν λόγω παίκτης αποτελεί μία ακόμη απόδειξη αυτού του ισχυρισμού. Αυτή την φορά, ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση, για να γίνει η ζωή της ομάδας της Νεάπολης εύκολη απέναντι στον Κένταυρο Καλλικράτειας, φτάνοντας τους 20 πόντους με τρία τρίποντα, με την αντίπαλη άμυνα να μη βρίσκει ποτέ απέναντί του το «αντίδοτο». Σε άλλη μία μέρα στη δουλειά για τον εξαιρετικό φέτος Συμεών Κουντουρατζόγλου, όλα μπήκαν ξανά… στη θέση τους.

5) Κωνσταντίνος Νέσης (Αίας Ευόσμου)

Στο… κοντό σχήμα που χρησιμοποιούμε για αυτό τον όμιλο, τη θέση του βρίσκει και ο γεννηθείς το 1999 «άσσος». Ο Φοίβος Γυμνόπουλος του έδωσε φέτος την ευκαιρία να διακριθεί και αυτός την έχει πιάσει «από τα μαλλιά», πραγματοποιώντας άλλο ένα εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τους 14 πόντους του με ένα τρίποντο να το πιστοποιούν. Ο νεαρός Κωνσταντίνος Νέσης, δείχνει πως πραγματοποιώντας το ίδιο σκληρή δουλειά στο εξής, θα έχει λαμπρό μέλλον.

Προπονητής: Στέλιος Χαλκιάς (Πολύγυρος)

Ο Πολύγυρος οδηγείται στην επάνοδό του στη Β’ Εθνική μέχρι τώρα και τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν (και) στον προπονητή του. Η μετάβαση από έναν υποβιβασμό δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά εκείνος έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια «ζωής και θανάτου». Κάτι τέτοιο ήταν το ματς με την ΧΑΝΘ, με την ομάδα του να θέλει οπωσδήποτε το αποτέλεσμα, τόσο για να μείνει στη δεύτερη θέση όσο και για να απομακρύνει έτι περισσότερο τους Θεσσαλονικείς, που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζαν με σοβαρούς ανταγωνιστές. Η αποστολή εξετελέσθη, όπως και άλλες φέτος, με τον Στέλιο Χαλκιά και τους παίκτες του να εμπνέουν εμπιστοσύνη για την πολυπόθητη άνοδο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις