Νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο για Ολυμπιακό, 63-54 τον Παναθλητικό

Με το δεξί ξεκίνησε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με 63-54 τον Παναθλητικό για το Κύπελλο Ελλάδος στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, με το παιχνίδι να αποτελεί επί της ουσίας πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Θυμίζουμε, πως ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκ νέου τον Παναθλητικό, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με το βολιώτικο συγκρότημα να αντιμετωπίζει προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός παίζοντας καλή άμυνα και εξουδετερώνοντας την Ρίσε, κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Από τις δύο Αμερικανίδες αυτή που βοήθησε περισσότερο ήταν η Κιάρα Άντριους, η οποία σημείωσε 15 πόντους, ενώ η Φέρμπαρνκς χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, καθώς έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις με τη νέα της ομάδα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πεντάδα τις Σουλτάνη, Άντριους, Ταντουρόφσκα, Δεληγιάννη και Φέρμπαρνκς. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθλητικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με την Ρίσε να σκοράρει στην επίθεση και να μαζεύει τα ριμπάουντ, κατάφερε να ελέγχει το ματς. Με την είσοδο στο παιχνίδι της Ζέρβα, ο Ολυμπιακός περιόρισε την δραστηριότητα της Ρίσε και κατάφερε με ένα σερί 6-0 να μειώσει το σκορ από το 14-4 στο 14-10.
Η απόδοση των «ερυθρολεύκων» βελτιώθηκε στη δεύτερη περίοδο, με την Ραφαέλα Σουλτάνη να αναλαμβάνει δράση στην επίθεση από το 12′ όταν και πέτυχε το πρώτο της καλάθι. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε πάρει επιθετικές προσπάθειες στο παιχνίδι. Ο Παναθλητικός συνέχισε να είναι μπροστά στο σκορ και στο 24′ με τρίποντο της Σουλτάνη ο Ολυμπιακός μείωσε για πρώτη φορά στον πόντο (22-23). Οι «ερυθρόλευκες» με την εκπνοή του πρώτου ημίχρονου πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 35-33, χάρη σε τρίποντο που πέτυχε η Σουλτάνη.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Παναθλητικό να προηγείται με τέσσερις πόντους στη λήξη της τρίτης περιόδου (48-52).
Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, ενώ και από την πλευρά τους οι παίκτριες του Παναθλητικού παρουσιάστηκαν άστοχες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενες σημείωσαν μόλις δύο πόντους, έναντι 15 του Ολυμπιακού.
Στο 37′ ο Άννα Ταντουρόφσκα, η οποία σήμερα δεν ήταν σε καλή μέρα στην επίθεση, με τρίποντο έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στον Ολυμπιακό (61-53), σ’ ένα καθοριστικό χρονικό σημείο του αγώνα.
Από εκεί και πέρα στα τελευταία τρία λεπτά οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν νευρικές με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 63-54 υπέρ του Ολυμπιακού.
Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού και του αγώνα η Ραφαέλα Σουλτάνη με 19 πόντους, ενώ για τις «ερυθρόλευκες» 15 πόντους πέτυχε η Άντριους. Η Ζέρβα ήταν εξαιρετική στην άμυνα μαζεύοντας και 10 ριμπάουτ. Από τον Παναθλητικό κορυφαίες παίκτριες ήταν οι δύο ξένες, Ρίσε (17 πόντους) και Χέμπεν με 13.
Τα δεκάλεπτα: 10-14, 35-33, 48-52, 63-54
Διαιτητές: Κατωτικίδης, Παπανικολάου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καπουρνιώτης) Κυριατζίδου, Παγκαλίδου, Γαλιατσάτου 2, Ταντουρόφσκα 11 (1), Σουλτάνη 19 (2), Τότση, Άντριους 15, Ζέρβα 6, Ζήτη, Φέρμπανκς 2, Κωτούλα, Δεληγιάννη 8.
ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: (Ατακτίδης) Χαιριστανίδου 4, Γράψα 5 (1), Κιλαζίδου 1, Κυρατζή, Σύρρα 1, Νάστου 7 (1), Χέμπεν 13 (3), Βουζούκου, Κατωπόδη 6, Γκλεζάκη, Ρίσε 17

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις