«Στην καλή της μέρα η Αρμάνι μπορεί να σε… σκοτώσει»

Να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα θέλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενείται την Πέμπτη (23/11) από την Αρμάνι Μιλάνο.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε λόγο την Τετάρτη (22/11) για μία επικίνδυνη ομάδα που στην καλύτερη της μέρα μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Γι’ αυτό σημείωσε πως οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να δείξουν προσήλωση στην άμυνα και να βγάλουν εκτός ρυθμού τους Ιταλούς.
Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς των Πειραιωτών πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία:
«Είναι μία νέα ομάδα με νέο προπονητή φέτος. Θέλουν χρόνο να μονταριστούν αλλά έχουν πολύ καλές μονάδες και αν τους αφήσεις, στην καλή τους μέρα “σκοτώνουν”. Είναι Φύσει επιθετική, ομάδα ιδίως στην έδρα της, τρέχει πολύ και ψάχνει το εύκολο καλάθι, παίζει πολύ πικ εν ρολ και έχει πολλά γκαρντ που μπορούν να σε “σκοτώσουν”. Είναι ομάδα που αν βρει ρυθμό για 2-3 λεπτά ακόμα και αν είναι πίσω με 10-15 πόντους το γυρίζει εύκολα, όπως έγινε και με την Μπάμπεργκ. Μία πολύ επικίνδυνη ομάδα θέλει πολύ προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε κάνει 2 προπονήσεις γι αυτούς, έχουμε ακόμα κάποια μίτινγκ και μία προπόνηση για να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι πνευματικά. Αμυντικά πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού και να έχουμε διάρκεια, γιατί αλλάζουν πολύ εύκολα μομέντουμ».
Για το αν μία ενδεχόμενη νίκη θα πιστοποιήσει την επιστροφή του Ολυμπιακού στην σταθερότητα: «Η νίκη είναι πολύ μακρινή αυτή τη στιγμή, Κοιτάμε να παίξουμε σωστό και καλό μπάσκετ. Όταν είσαι σωστός και συγκεντρωμένος στο πλάνο σε άμυνα και επίθεση το αποτέλεσμα θα έρθει τις πιο πολλές φορές. Για μας δεν είναι στόχος το αποτέλεσμα ποτέ. Στόχος είναι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Αυτοσκοπός είναι να κάνουμε αυτά που ξέρουμε καλά ο καθένας στο ρόλο του ανάλογα με την χημεία μας, να δώσουμε ό, τι πρέπει σαν σύνολο σε άμυνα και επίθεση και να κάνουμε καλό παιχνίδι. Έτσι σχεδόν πάντα παίρνεις το αποτέλεσμα, εκτός αν ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις