Η δράση της 9ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα

Οι συγκινήσεις δεν έλειψαν από την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με πέντε από τα οκτώ παιχνίδια να πραγματοποιούνται την Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Μιλάνο στον… πόντο, διευρύνοντας το ρεκόρ του σε 7-2, ύστερα από το διπλό σε μια (πάντα) περίεργη έδρα ενώ μεγάλα ματς έγιναν σε Βαμβέργη και Βελιγράδι.

Οι “ερυθρόλευκοι” άντεξαν στην ιταλική πόλη και με τον ΜακΛιν να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα κέρδισαν την Αρμάνι 86-85. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο οι Ιταλοί κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση βολής στο τέλος. Ο Παπανικολάου αστόχησε στις δύο βολές, η Αρμάνι είχε 15″ να εκτελέσει επίθεση όμως ο Τζέρελς έκανε… ποικιλία, με το ροζ φύλλο να μπαίνει στις βαλίτσες της ελληνικής ομάδας.
Η Ζαλγκίρις συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, επικρατώντας 91-83 της Αναντόλου Εφές στο Κάουνας. Οι Λιθουανοί με κορυφαίους τους Ουλανόβας και Γιανκούνας υπέταξαν την ομάδα του Περάσοβιτς που συνεχίζει να απογοητεύει στην φετινή διοργάνωση.
Η ανατροπή της βραδιάς έγινε στην Γερμανία, εκεί όπου η Μπάμπερκ αν και βρέθηκε στο -16 (50-66) έμεινε ζωντανή απέναντι στην Βαλένθια, κερδίζοντας 83-82, χάρις στο σόου του Χίκμαν. Ο Αμερικανός γκαρντ εκτός από την μαγική του εμφάνιση, ήταν εύστοχος στις κρίσιμες βολές και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Σαν Εμετέριο να αστοχεί στο τελευταίο σουτ του αγώνα.
Η Μπασκόνια επιβίωσε στο Βελιγράδι και πήρε την τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε ματς, κερδίζοντας 85-81 τον Ερυθρό Αστέρα. Κορυφαίοι των Βάσκων οι Βόιγκτμαν και Τίμα, που οδήγησαν την ομάδα τους κόντρα στους Σέρβους που πάλεψαν για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς ωστόσο να φτάσουν… στην πηγή.
Με επιβλητική νίκη συνδύασε τα 20 χρόνια του Ναβάρο με την φανέλα της η Μπαρτσελόνα που διέλυσε 89-67 την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Καταλανοί έστησαν τρίποντο πάρτι (15/31), Σόντερς και Κόπονεν έκαναν ό,τι ήθελαν και το Παλάου Μπλαουγκράνα έζησε μεγάλες στιγμές.
Τα αποτελέσματα της Πέμπτης:
Ζαλγκίρις Κάουνας-Αναντόλου Εφές 91-83
Μπάμπεργκ-Βαλένθια 83-82
Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 85-86
Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια 81-85
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-67
Το πρόγραμμα της Παρασκευής:
19:45 Φενέρμπαχτσε-Χίμκι
21:00 Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης
21:45 Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η βαθμολογία
Ολυμπιακός* 7-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-2
Ρεάλ Μαδρίτης 5-3
Φενέρμπαχτσε 5-3
Παναθηναϊκός 5-3
Χίμκι 5-3
Μακάμπι Τελ Αβίβ* 5-4
Ζαλγκίρις Κάουνας* 5-4
Μπάμπεργκ* 5-4
Μπαρτσελόνα* 4-5
Μπασκόνια* 4-5
Ουνικάχα Μάλαγα 3-5
Βαλένθια* 3-6
Αρμάνι Μιλάνο* 3-6
Αναντόλου Εφές* 2-7
Ερυθρός Αστέρας* 2-7

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις