Είναι η δική του Πόλη!

Προβλήματα; Τραυματισμοί; Κόπωση… Για τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Στο δεύτερο… σπίτι του, στην Πόλη που έχει γράψει θριάμβους, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν της Αναντολού Εφές 61-58, με τον αρχηγό να φωνάζει «παρών» τη στιγμή που και ο ίδιος θέλει να παίρνει την ευθύνη, δηλαδή την ώρα που η μπάλα «καίει».

Με το σκορ σε ισορροπία (56-56) και ενώ απέμενε 1’20”, ο Kill-Bill με ένα τρίποντο σήμα κατατεθέν για τον ίδιο έκανε το 59-56 για τους Πειραιώτες, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας που τελικά κράτησε μέχρι τέλος, παίρνοντας το «ροζ» φύλλο αγώνα που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Καθοριστική η παρουσία του ΜακΛίν, αλλά και του Παπαπέτρου που με ένα σημαντικό τρίποντο 1’40” πριν από τη λήξη έδωσε στον Ολυμπιακό και πάλι το προβάδισμα, σε ένα σημείο που η ομάδα του Σφαιρόπουλου φαινόταν να κάνει δώρο ένα δικό του παιχνίδι.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης έχοντας 12 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε παραγωγικότητα ο Τόμπσον με 11. Υπερπολύτιμος ο ΜακΛίν με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ευστοχία στις βολές (5/6) και καθοριστικές άμυνες στην τελευταία περίοδο.

Όλα τα… λεφτά για την Εφές ήταν οι Σιμόν (17π.) και ΜακΚόλουμ (16π.), που λίγο έλειψαν να γυρίσουν μόνοι τους το ματς στην 4η και καθοριστική περίοδο. Άστοχος σε τρίποντο και με τη διαφορά στους τρεις (58-61) ο Αμερικανός γκαρντ των Τούρκων, που έγινε μοιραίος χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.

Το ματς

Με τον Μπόγρη να έχει ειδική αποστολή πάνω στον Στίματς και τον Ολυμπιακό να έχει ξεκάθαρο στόχο να χαμηλώσει το ρυθμό κόντρα στο μπάσκετ ενστίκτου της Αναντολού Εφές, φάνηκε στα πρώτα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν πρόβλημα, καθώς ο Κροάτης σέντερ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 4-0. Παράλληλα, επιθετικά οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν υποπέσει σε πολλά λάθη και ήδη στα πρώτα τρία λεπτά δεν μπόρεσε να βρει σκορ. Ωστόσο, η απαιτούμενη υπομονή μπήκε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και απάντησε με 7 πόντους (4-7), με τον Ουίλτζερ να συνεχίζει ζεστός από το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρά το γεγονός ότι η Εφές ισοφάρισε (7-7), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπει για τα καλά στις απαιτήσεις του αγώνα και πραγματοποιώντας σερί 10-0 έφτασαν στο 7-17, με Σπανούλη και Ρόμπερτς να πυροβολούν από τα 6,75, κλείνοντας την α’ περίοδο στο 9-17, έπειτα από καλάθι του Ντάνστον.
Η β’ περίοδος άρχισε με νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Τόμπσον (9-20), που έδωσε και πάλι διψήφια διαφορά στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, με ένα γρήγορο 5-0 η Εφές ροκάνισε το εύρος του προβαδίσματος των «ερυθρολεύκων», αλλά το θετικό για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ότι πάντα είχε απαντήσεις στις αντεπιθέσεις των Τούρκων. Καθοριστικό χρονικό σημείο της περιόδου ήταν η αντίδραση των Πειραιωτών στα μέσα της περιόδου και έπειτα από τάιμ-άουτ, όταν το 22-24, έγινε 24-33, χάρη στον πλουραλισμό που έδειξαν επιθετικά, με τους Παπαπέτρου, ΜακΛίν και Παπανικολάου να μπαίνουν στην εξίσωση και τελικά να κλείνουν το ημίχρονο στο +8 (25-33).

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός φυσιολογικά περίμενε την αντεπίθεση των γηπεδούχων και φάνηκε προετοιμασμένος, τουλάχιστον αμυντικά, καθώς επιθετικά η έλλειψη ενέργειας και το κακό εκτελεστικά βράδυ ήταν στοιχεία εμφανή διά γυμνού οφθαλμού. Η διαφορά παρέμενε υπέρ των φιλοξενούμενων ανάμεσα στους 4-6 πόντους, με τον Σπανούλη να ανεβάζει στροφές, τον Τόμπσον να δίνει λύσεις κι όχι μόνο επιθετικά και το σκορ να φτάνει στο 31-37. Η Εφές όμως ήθελε τη νίκη, παίζοντας με περισσότερο κίνητρο συγκριτικά με ό,τι έχει δείξει μέχρι σήμερα και ο ΜακΚόλουμ με προσωπικό 5-0, μείωσε στο 36-37. Ο Σπανούλης όμως και πάλι με δικές του προσπάθειες διατηρούσε το προβάδισμα για την ομάδα του, ενώ ο Μπόγρης με τους πρώτους του πόντους στη Euroleague με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκλεισε την γ’ περίοδο στο +6 (39-45).

Στην δ’ περίοδο ο Ολυμπιακός άρχισε να θυμίζει την ομάδα του Μπάμπεργκ. Επιθετικά το πρόβλημα παρέμενε, ενώ η ομάδα του Αταμάν δεν είχε άλλο περιθώριο από το να πιέζει στο όριο του φάουλ, θέλοντας να βγάζει άμυνες και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Σιμόν και ΜακΚόλουμ συνέχιζαν, λοιπόν, να τραβούν επιθετικά την Εφές και πολύ γρήγορα, με τρίποντο του Αμερικανού η διαφορά έπεσε στον έναν πόντο (46-47), ενώ με βολές του ίδιου, η Εφές για πρώτη φορά μετά το 4-2 της α’ περιόδου πέρασε μπροστά στο σκορ (48-47). Την ίδια ώρα τα λάθη του Ολυμπιακού έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους, δίνοντας εύκολους πόντους στους Τούρκους, με τον Μπράουν να καρφώνει στον αιφνιδιασμό, δίνοντας αέρα τριών πόντων στην ομάδα του (50-47).

Η εντολή του Σφαιρόπουλου ήταν να περάσει η μπάλα στον ΜακΛίν και πράγματι ο σέντερ του Ολυμπιακού πήρε τα φάουλ, φθείροντας τον Στίματς και έδωσε τις λύσεις που έψαχναν οι «ερυθρόλευκοι». Με βολές του Σπανούλη και του Παπανικολάου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 54-54, μένοντας στο ματς λόγω της άμυνάς του. Τότε, ανέλαβε δράση ο Παπαπέτρου. Με τρομερό τρίποντο του διεθνή φόργουορντ από τη γωνία στα 1’40’’ για τη λήξη έκανε το 54-56 επαναφέροντας το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό και τον Σιμόν να απαντά με δύο ελεύθερες βολές, φέρνοντας το ματς στην ισοπαλία. Ωστόσο, επειδή το παιχνίδι ήταν στην Πόλη, ήταν δεδομένο ότι ο Σπανούλης θα μιλούσε στο τέλος… Με εκπληκτικό τρίποντο έκανε το 59-56, με τον ΜακΚόλουμ στη συνέχεια με βολές να μειώνει στο 59-58. Ο ΜακΛίν αποδείχθηκε καθοριστικός στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από προσπάθεια του Σπανούλη και στη συνέχεια του Παπανικολάου, με δύο βολές διαμόρφωσε το 61-58.

Η Εφές στην τελευταία επίθεση έβγαλε ελεύθερο τον ΜακΚόλουμ για τρεις, ωστόσο ο Αμερικανός αστόχησε και οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν με διπλό κορυφής από την Πόλη.

inner

inner

inner

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις