Ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής Α. Τσαούσης μιλά για τις επιτυχίες του

Πριν από αρκετά χρόνια η μοίρα στάθηκε πολύ σκληρή με τον Βολιώτη πρωταθλητή Απόστολο Τσαούση, αφού μια απρόσεκτη βουτιά στη θάλασσα τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Κι όμως ο Απόστολος κατάφερε όχι μόνο να …σταθεί όρθιος στις δυσκολίες, αλλά να στεφθεί πρόσφατα και παγκόσμιος πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Αμεα στο Μεξικό, όπου κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, ένα στα 50μ ύπτιο της κατηγορίας S1 με επίδοση 1:58:34 και ένα στα 100μ ύπτιο της κατηγορίας S1 με επίδοση 4:13:83…

…Ως γνωστόν, ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής που πρόσφατα μάλιστα αρίστευσε στις Πανεπιστημιακές του σπουδές πρωταγωνιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια στους υγρούς στίβους. Διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους αποτελεί πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά για τον τρόπο που ξέρει να κερδίζει τις δύσκολες μάχες της ζωής. Δεν παύει να τιμά τους ανθρώπους που τον βοήθησαν και αισθάνεται χαρούμενος που δικαίωσε τις προσδοκίες τους. Πριν αναχωρήσει για το Μεξικό, ο Απόστολος Τσαούσης μίλησε στους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου, δέχτηκε ερωτήσεις τους, ενώ καθήλωσε στην κυριολεξία τα παιδιά με τις απαντήσεις και την ωριμότητά του.
Ο Απόστολος Τσαούσης δήλωσε για τις επιτυχίες του στο goalpost.gr: “Πέρυσι, μετά την απογοήτευση της μη πρόκρισης μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήμουν στα πρόθυρα να αποσυρθώ από την κολύμβηση. Φέτος, ένα χρόνο αργότερα, όχι μόνο δεν τα παράτησα τελικά, αλλά κατέκτησα τα πρώτα μου μετάλλια σε μια διεθνή διοργάνωση.
Ήταν μια τρομερή εμπειρία και ήταν το επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2012, όταν άρχισα να ασχολούμαι με το αγωνιστικό κομμάτι της κολύμβησης. Πλέον η επιτυχία αυτή μου δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω να πετυχαίνω τους στόχους μου τόσο σε αγωνιστικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να μπορέσω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και να συμμετάσχω σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και ελπίζω με την επίδοση μου να έδωσα χαρά σε όσους πίστεψαν σε μένα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις