Με Αυστραλία σήμερα η Ελλάδα στο Βόλο στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου πόλο

Στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο Νέων Γυναικών ρίχνεται απόψε η Εθνικής μας ομάδα. Στο κολυμβητήριο του Βόλου αντιμετωπίζει την Αυστραλία για τον Β’ όμιλο και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί στη διοργάνωση.

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας θα βρεθεί και φέτος στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με τη φιλοξενία της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, όπου οι 16 κορυφαίες Εθνικές ομάδες του πλανήτη θα δώσουν τις μάχες τους για τη διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Λέανδρος θα έχει στη διάθεσή του τις εξής παίκτριες. Ιωάννα Σταματοπούλου, Σταυρούλα Δουρέκα (τερματοφύλακες), Ελένη Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Μαρία Πάτρα, Κατερίνα Μιχαηλίδου, Μαριαλένα Σελετοπούλου, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Οι ομάδες και το σύστημα διεξαγωγής
Οι 16 ομάδες του 12ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος χωρίστηκαν μετά από κλήρωση σε τέσσερις ομίλους με την Ελλάδα να τοποθετείται στον Β’ έχοντας αντιπάλους την Αυστραλία, την Κίνα και τη Νότιο Αφρική. Οι όμιλοι είναι οι εξής:
Α’ όμιλος: Ιαπωνία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία.
Β’ όμιλος: Κίνα, Αυστραλία, Νότιος Αφρική, Ελλάς.
Γ’ όμιλος: Ιταλία, Καναδάς, Σερβία, Σλοβακία.
Δ’ όμιλος: Ισπανία, Κροατία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ.
Η πρώτη ομάδα κάθε γκρουπ προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα προκύψουν από τις χιαστί αναμετρήσεις ανάμεσα στους δεύτερους και τους τρίτους κάθε ομίλου. Από τα προημιτελικά έως τον τελικό έχουμε νοκ άουτ αγώνες, ενώ επίσης «νοκ άουτ» είναι και οι αγώνες κατάταξης. Εδώ αν υπάρξει ισοπαλία τότε ο νικητής κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι μια και παράταση στο πόλο έχει καταργηθεί.
Η Ελλάδα έχει ως στόχο να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση και για να έχει πιο εύκολο δρόμο για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων θα επιδιώξει να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της. Βασικός της αντίπαλος είναι η Αυστραλία την οποία θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την ερχόμενη Κυριακή. Την Δευτέρα λογικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη Νότιο Αφρική, ενώ την Τρίτη θα κοντραριστεί με την Κίνα, που θέλει προσοχή διότι θεωρείται απρόβλεπτη ομάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις