Αγώνες κωπηλασίας κλειστού χώρου την Κυριακή στο Βόλο

Ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος». Πρόκειται για αγώνες κωπηλασίας κλειστού χώρου στους οποίους θα συμμετάσχουν αθλητές που κατά το παρελθόν τίμησαν

με τον καλύτερο τρόπο τα Εθνικά χρώματα. Μεταξύ αυτών ο Ολυμπιονίκης Στέργιος Παπαχρήστος και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρέας Τιλελής, με τους δύο Βολιώτες να φιλοδοξούν να… σπάσουν τα κοντέρ.
Οι αγώνες έχουν την ονομασία Volos Indoor Rowing Sprints και θα γίνουν για καλό σκοπό διότι οι χορηγοί θα διαθέσουν ένα σεβαστό ποσό στο ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες». Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και το γυμναστήριο Go Row Indoor Hall (Κ. Καρτάλη 150-Βόλος).
Μεγάλα ονόματα θα δώσουν το «παρών», με τις συμμετοχές να έχουν φτάσει τις 200. Όλοι δέχθηκαν με χαρά να συνδράμουν στην προσπάθεια και φυσικά να τεστάρουν τις δυνάμεις τους. Στο «Βάκης Παρασκευόπουλος» θα βρίσκονται την Κυριακή αθλητές από όλη την Ελλάδα με τους Βολιώτες Στέργιο Παπαχρήστο και Ανδρέα Τιλελή να συνθέτουν ξανά ένα δυναμικό δίδυμο, όπως πριν μία δεκαετία περίπου.
Για τον Τιλελή πρέπει ακόμη να αναφέρουμε ότι πριν έξι μήνες επέστρεψε στις προπονήσεις και ενώ είχε συμπληρώσει εννέα χρόνια αγωνιστικής απραξίας. Όμως αυτό το διάστημα αποδείχθηκε αρκετό για να καταρρίψει τρεις φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 500 μέτρα κωπηλασίας κλειστού χώρου, με τον χρόνο του, που είναι 1.16.4 να θεωρείται ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη στην κατηγορία Master.
Για τους δύο Βολιώτες κωπηλάτες οι αγώνες της ερχόμενης Κυριακής αποτελούν και μία πρόβα τζενεράλε ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας κλειστού χώρου που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 9 Δεκεμβρίου.
Όπως έγινε γνωστό η είσοδος για το κοινό στο «Βάκης Παρασκευόπουλος» θα είναι ελεύθερη, ενώ τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν θα είναι 500 μέτρα, 1.000 μέτρα και σκυταλοδρομίες ενός χιλιομέτρου και δύο χιλιομέτρων για άνδρες και γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα τιμηθούν αθλητές που έχουν διαπρέψει στο άθλημα της κωπηλασίας όπως ο Βασίλης Πολύμερος, ο Δημήτρης Μούγιος, ο Στέργιος Παπαχρήστος, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Καλανδαρίδης κ.α.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις