Διέπρεψε η Β. Κοφίδη στο Ευρωπαϊκό συγχρονισμένης κολύμβησης

Με την 5η θέση στο Κόμπο και την 6η στο Ομαδικό, ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας, ολοκλήρωσε την εξαιρετική της παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων η Βασιλική Κοφίδη του ΝΟΒΑ. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 25/6.

Το τελευταίο αγώνισμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το Κόμπο με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 5η θέση. Η Βολιώτισσα συγχρονίστρια Βασιλική Κοφίδη, μαζί με τις Μαρία Ελένη-Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Ιλιάνα Καμπούτση, Ειρήνη Καββάλου, Όλγα Κουργιαντάκη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Δήμητρα Τσιαντή, Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά τους στον τελικό, σαφώς καλύτερα από τον προκριματικό και βαθμολογήθηκαν με 84,7000 β. Έτσι, πήραν την 5η θέση ανάμεσα στα 12 Ομαδικά του τελικού κι έμειναν πίσω από την 4η Ιταλία για πολύ λίγο (περίπου μισό του βαθμού). Το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο κατέκτησε η υπερδύναμη Ρωσία (που σάρωσε όλα τα χρυσά) με 90,4667 β., το ασημένιο πήρε η Ουκρανία με 88,6000 β. και το χάλκινο η Ισπανία με 86,7000 β.
Το Σάββατο έγινε και ο τελικός στο Ομαδικό. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ξανά η Κοφίδη, με τις ίδιες συναθλήτριες και η θέση που κατακτήθηκε ήταν η 6η με 83,4333 β. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία με 90,6000 β., το ασημένιο η Ουκρανία με 88,4000 β. και το χάλκινο η Ισπανία με 85,5667 β.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις