Έβδομη στον κόσμο η Πλατανιώτη

Έδωσε τον καλύτερό της εαυτό η Ευαγγελία Πλατανιώτη και στον Τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Σόλο της Συγχρονισμένης κολύμβησης, το μεσημέρι του Σαββάτου (15/7), δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη και κατέκτησε την ιδιαιτέρως τιμητική 7η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά τη στιγμιαία ατυχία που είχε στο ξεκίνημα του προγράμματός της -όταν ήπιε νερό και έχασε για πολύ λίγο τον ρυθμό-, είχε μια πολύ καλή εκτέλεση συνολικά, βαθμολογήθηκε με 86,5328 β. και κατετάγη έβδομη στον κόσμο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη κατάταξη που έχει σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτήν του 2013. Στον τελικό μετείχαν οι 12 καλύτερες του Προκριματικού.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το φαβορί, η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο με 95,2036 β., το ασημένιο πήρε η Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ με 93,6534 β. και το χάλκινο η Ουκρανή Άνα Βολόσινα με 91,9992 β.

Την όγδοη θέση κατέλαβε η Βασιλική Αλεξανδρή που εκπροσωπούσε την Αυστρία με 83.9967 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Τελικού στο Τεχνικό Σόλο:

plat

Το βράδυ του Σαββάτου (15/7), στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) αγωνίζονται στον Προκριματικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου οι Όλγα Κουργιαντάκη – Βασίλης Γκορτσιλάς. Είναι η πρώτη συμμετοχή ελληνικού Μικτού Ντουέτου στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις