Αυλαία με το 36ο “AEGEAN ΚΑΡΑΛΗΣ” Ράλλυ Κένταυρος (2 & 3 Δεκεμβρίου)

Το Αθλητικό Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ), ανακοινώνει τη διοργάνωση του 36ου «AEGEAN ΚΑΡΑΛΗΣ» Ράλλυ Κένταυρος στις 2 & 3 Δεκεμβρίου που αποτελεί τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου και θα κρίνει τους Κυπελλούχους Ασφάλτου του 2017!

Το ταξίδι του Πανελληνίου Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου 2017 ξεκίνησε πριν από εννέα (9) μήνες, με τον πρώτο αγώνα στις αρχές του Μάρτη και το Ράλλυ Αττικό. 272 ημέρες μετά, και ύστερα από αλλεπάλληλους αγώνες των Περιφερειακών Κυπέλλων σε Νότια & Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη, φθάσαμε στον Τελικό αγώνα του θεσμού, με τους πρωταγωνιστές του να αναμετρούνται στις ιδιαίτερες ασφάλτινες επιφάνειες στο θρυλικό βουνό των Κενταύρων.

Ο αγώνας είναι το επιστέγασμα της φετινής χρονιάς για τα ασφάλτινα ράλλυ, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να ετοιμάζονται για το τελευταίο και πιο σημαντικό φετινό ραντεβού, σε αγαπημένες ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές του Πηλίου. Το Ράλλυ Κένταυρος εκτός από τη δική του, αυτόνομη και πάρα πολύ σημαντική ιστορία, φέτος απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ορίστηκε από την Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), ως ο αγώνας που θα φιλοξενήσει τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου 2017.

Το Ράλλυ Κένταυρος, θα έχει ως Αφετηρία την πόλη του Βόλου με Τεχνικό έλεγχο και Πανηγυρική Εκκίνηση το Σάββατο την παραλία, ενώ η Γραμματεία και το Γραφείο Τύπου θα βρίσκονται δίπλα στο Ξενοδοχείο PARK. Το Service Park για ακόμη μια φορά στα Parkingτου χιονοδρομικού κέντρου «Αγριόλευκες», εκεί δίπλα ακριβώς από τις ειδικές!! Το αγωνιστικό κομμάτι θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου στις 13:30, με το Shakedownπου διεξάγετε για πρώτη φορά σε μια διαδρομή πολύ κοντά, στις παρυφές του Άνω Βόλου, την Κουκουράβα, μήκους 2,7 χλμ περίπου στην οποία τα πληρώματα θα έχουν την δυνατότητα να «στήσουν» τα αγωνιστικά σε συνθήκες αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό έχουν όλα τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στο 36ο «AEGEANΚΑΡΑΛΗΣ» Ράλλυ Κένταυρος. Αν και προαιρετική, η συμμετοχή πρέπει να δηλωθεί μαζί με την δήλωση συμμετοχής του αγώνα. Το ακριβές ωράριο έναρξης και λήξης για κάθε πλήρωμα θα δημοσιευτεί με δελτίο πληροφοριών.

Η ειδική θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία και θα ισχύουν όλοι οι κανόνες ασφαλείας που ισχύουν και για τον αγώνα. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με τρεις Ειδικές Διαδρομές εκ των οποίων οι δύο επαναλαμβανόμενες, το κύριος μενού του αγώνα. Ο λόγος για τις κλασικές διαδρομές Αλυκόπετρα, Καράβωμα και Κισσό, ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την PowerStageκαι τελευταία ειδική του αγώνα ΚΙΣΣΟΣ. Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί ο αγώνας, με τα αυτοκίνητα να τερματίζουν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Βόλου που δεν είναι άλλο από την Παραλία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), μετά από πέντε Ειδικές Διαδρομές μήκους 57 αγωνιστικών χιλιομέτρων και 122 συνολικών χιλιόμετρων του αγώνα.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφερειακής Ενότητας Ν. Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου – Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) που κάθε χρόνο είναι αρωγοί στην προσπάθεια του Σωματείου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα Γραφεία της Λ.Α.ΒΟΛΟΥ Θησέως 27 τηλ & fax: (24210) 55339, όπως επίσης στον κ. Δημ Γαρουφαλιά 6947156759

Περισσότερες πληροφορίες για το Ράλλυ Κένταυρος – Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου θα ανακοινωθούν προσεχώς, με νεότερα Δελτία Τύπου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ.Α. ΒΟΛΟΥ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις