Εξετάσεις μαύρων ζωνών στο Kyokushnkai karate

Από την Πανελλήνια Οργάνωση Kyokushnkai karate ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Αρχηγείο της Πανελλήνιας Οργάνωσης στον Βόλο στην οδό Παγασών 119.

Τις εξετάσεις διοργάνωσε ο κ. Ιωάννης Στεφάνου, πτυχιούχος προπονητής καράτε της Γ. Γ. Γραμματείας Αθλητισμού και αφορούν την εκπαιδευτική περίοδο 2016-2017. Η εξεταστική επιτροπή αποτελούνταν από τον Shihan κ. Ιωάννη Στεφάνου 5 Dan αρχηγό-εκπρόσωπο του Kyokushinkai karate στην χώρα μας, αναγνωρισμένο μέλος της Ευρωπαϊκής & Παγκόσμιας Οργάνωσης του Kyokushinkai Karate και ευρωπαϊκού διαιτητή, και τους Sempai Μουλτανάρη Νίκο, Δημητρακοπούλου Αριστέα, Διακομή Χρύσα και Δαδάνη Απόστολο μαύρη ζώνη 1Dan.

Στις εξετάσεις τηρήθηκε αυστηρά το εξεταστικό πρόγραμμα του Kyokushinkai karate τόσο στο παραδοσιακό όσο και στο αγωνιστικό μέρος, σύμφωνα πάντα με τα Ιαπωνικά πρότυπα του συστήματος. Μια σκληρή και επίπονη δοκιμασία που καλούνται να την περάσουν όλοι οι αθλητές του Kyokushin ανεξαρτήτου ηλικίας, αποδεικνύοντας την μαχητικότητα , το ψυχικό σθένος, την φυσική κατάσταση και την ικανότητά τους στον αυτοέλεγχο και την ευγενή άμιλλα στους αγώνες πλήρους επαφής. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως έκαναν τόσο οι 6 αθλητές της μαύρης ζώνης όσο και οι 8 αθλητές της καφέ 2 Kyu & μισής μαύρης ζώνης 1 Kyu, οι οποίοι από φέτος θα εξετάζονται πάντα με τις μαύρες ζώνες λόγω αναβάθμισης του προγράμματος των εξετάσεων από τον Αρχηγό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kancho Shokei Matsui 8 Dan, διαδόχου του θρυλικού Ιδρυτού του Kyokushinkai Karate Sosai Mas Oyamas 10 Dan. Η αναβάθμιση του εξεταστικού προγράμματος έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση των αθλητών και την εξέλιξή τους στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας αναδεικνύοντας την τεχνοτροπία του Kyokushinkai Karate ως το πιο ολοκληρωμένο στυλ καθώς οι ασκούμενοι θα διδάσκονται από την αρχή της εκπαίδευσής τους την αυτοάμυνα, το παραδοσιακό καράτε (βασικές τεχνικές, Κάτα και Ρεν ράγκου), το δυναμικό αγωνιστικό Kyokushin Karate με νέες βελτιωμένες τεχνικές και κανονισμούς καθώς και με γραπτές εξετάσεις. Οι 11 καταξιωμένοι αθλητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις εξετάσεις Μαύρης Ζώνης πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες στα ΚΑΤΑ ( σύνολο τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους) και στα ΡΕΝ ΡΑΓΚΟΥ ολοκληρώνοντας με την σκληρή δοκιμασία των τεστ, ασκήσεων 100 push – ups, 200 κοιλιακού, 100 ups-down και τα 30 Kumite ελεύθερους αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι φίλοι και γονείς των αθλητών εντυπωσιάστηκαν με την άψογη εκτέλεση των τεχνικών που στο σύνολό της πλησίασε την τελειότητα προβάλλοντας έτσι την άριστη κατάσταση των αθλητών. Ο αρχηγός – εκπρόσωπος του συστήματος κ. Ιωάννης Στεφάνου εξήγησε στους αθλητές της μαύρης ζώνης 1Dan ότι το καράτε τώρα αρχίζει γιατί τώρα είναι έτοιμος και ώριμος ο αθλητής του καράτε να φτάσει ψηλά τόσο αγωνιστικά αλλά και σαν μέλος της κοινωνίας μας αξιοποιώντας σωστά τις γνώσεις του αθλήματος τον αυτοέλεγχο, την εγκράτεια, τον σεβασμό, την υπομονή και την επιμονή.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος επιτυχώς και κατέκτησαν το βαθμό της μαύρης ζώνης 1ου DAN, οι εξής Αθλητές: Αλιώρης Βαγγέλης, Κουνάρα Φαίη, Γκαβλιαρούδης Χρήστος, Τσιάμης Χρήστος, Σκαμπαρδώνης Αντώνης και Τότο Χριστόφορος, για τον βαθμό μισής Μαύρης Ζώνης 1 Kyu οι εξής αθλητές: Κορωναίος Σπύρος, Μπούρης Κων/νος, Τσαμπαρλής Ερωτόκριτος και Νικολάου Μιχάλης για τον Βαθμό καφέ ζώνης 2 Kyu οι αθλητές: Μυλωνά Μαρία – Χριστίνα, Λάλα Εμιλιάνα, Λαράι Μάξιμος και Σκυλοδήμος Παύλος.

Όλοι οι εξεταζόμενοι που κατέκτησαν τον βαθμό του 1ου DAN κατόπιν πρότασης και εισήγησης του αρχηγού – εκπροσώπου κ. Ιωάννη Στεφάνου προς την Παγκόσμια Ιαπωνική Οργάνωση θα πάρουν επίσημα διπλώματα της Παγκόσμιας Οργάνωσης υπογεγραμμένα από τον επίσημο διάδοχο Kancho Shokei Matsui (8DAN) του μεγάλου δασκάλου και ιδρυτού του συστήματος Sosai Masutatsu Oyama. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Ιωάννης Στεφάνου τονίζει στους αθλητές ότι η εκπαίδευση του Kyokushinkai Karate και η πορεία προς την μαύρη ζώνη διαπλάθει τους αθλητές τόσο σωματικά μέσω των τεχνικών και της αυτοάμυνας όσο και χαρακτήρες μέσω του ήθους, του σεβασμού, και της συγκρότησης του μυαλού, τους βοηθά και τους καθιστά ψυχικά δυνατούς και υγιείς ώστε να κερδίζουν καθημερινά την μάχη της ζωής με την αξία τους ακολουθώντας μέσω του αυτοελέγχου τον δρόμο της αρετής και της προόδου! Ο Shihan Ιωάννης Στεφάνου 5 Dan της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kyokushinkai Karate και 5 Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛ.Ο.Κ της μόνης επίσημης ομοσπονδίας αναγνωρισμένης από την Γ. Γ. Αθλητισμού στην χώρας, ως υπεύθυνος των εξετάσεων του Kyokushinkai Karate για βαθμούς μαύρης Ζώνης Dan της ΕΛ.Ο.Κ, θα καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας την νέα βελτιωμένη εξεταστική ύλη του συστήματος, η οποία θα προσδίδει περισσότερο κύρος και σεβασμό σε κάθε εξεταζόμενο του Kyokushinkai Karate. Η νέα ύλη θα περιέχει σε κάθε βαθμό Dan, μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας τόσο στα ΚΑΤΑ προσθέτοντας μάλιστα και τα ΚΑΤΑ που είχε εξαρχής ο Sosai Mas Oyamas 3 Tekki Kata & Basai Dai ΚΑΤΑ, νέες τεχνικές kaitten με περιστροφή 360μοιρών σε όλες τις βασικές στάσεις του Καράτε.

Τέλος, ο προπονητής κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις επιτυχείς εξετάσεις τους, το οποίο είναι αποτέλεσμα τόσο της υπομονής και επιμονής που υπέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια στην διαδρομή τους προς την μαύρη ζώνη καθώς και της αγαστής συνεργασίας και υποστήριξης από τον Δάσκαλο κ. Ιωάννη Στεφάνου. Ευχαριστεί δε θερμά τους γονείς για την εκτίμηση και αναγνώριση των προσπαθειών μας που με την δική τους συμπαράσταση συνέβαλαν σε αυτό το επιτυχή αποτέλεσμα!

Δελτίο Τύπου κ. Ιωάννη Στεφάνου

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις