Αργυρό μετάλλιο για τον Βίκτωρα Σιούρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε

Το μοναδικό πανελλήνιο μετάλλιο στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΡΑΤΕ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε της ΕΛΟΚ έρχεται από τον αθλητή της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Shinkyokushinkai Kαράτε Βόλου Σιούρα Βίκτωρα στα -68 κιλά Νέων Ανδρών.

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών -Νέων Γυναικών και under 21 το περασμένο σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης Άνω Λιοσίων Αττικής.

Μια μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή μας καθώς είναι και το πρώτο μετάλλιο σε επίσημους πανελλήνιους αγώνες ως Ολυμπιακό πλέον άθλημα στην περιοχή της Μαγνησίας δείχνοντας την σημαντική δουλειά που γίνετε στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια καθώς και ο μόνος με τις περισσότερες επιτυχίες σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο. Η πορεία του Πρωταθλητή μέχρι να φτάσει στον τελικό ήταν εξαιρετική αφού κατάφερε και κέρδισε 4 συνεχόμενους αγώνες. Μια άτυχη στιγμή στο τελικό του στέρησε το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο μιας και ο Βίκτωρας θεωρούταν το φαβορί της κατηγορίας του και απέσπασε θετικά σχόλια από τους παρευρισκομένους. Η επιτυχία του Βίκτωρα ήταν αποτέλεσμα πολλών χρόνων καθώς συνδύαζε άψογα τον πρωταθλητισμό με το σχολείο μιας και είναι άριστος μαθητής.

Με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου ο Βίκτωρας εξασφάλισε τη μοριοδότηση για την εισαγωγή του στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πολύ καλή όμως και η εμφάνιση τoυ αθλητή Μυτιλιού Ανδρέα ο οποίος δεν κατάφερε να προχωρήσει και αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα. Ο αθλητής Μαγαλιός Αθανάσιος ενώ κέρδισε το πρώτο αγώνα, έχασε στον επόμενο και στη συνέχεια ο αντίπαλος του τον τράβηξε για ρεπασάζ αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει το ματς. Άτυχη και η αθλήτρια Αναστασια Δημητριου η οποία αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.
Και οι 4 αθλητές του Συλλόγου μαζί με την υπόλοιπη αγωνιστική ομάδα προπονούνται καθημερινά όλο το χρόνο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης με παγκόσμιες διακρίσεις Βίκυ Κοσμίδου και τον Δάσκαλο Γιώργο Κοσμιδη, αποτελούν την ελπίδα του Συλλόγου για περισσότερες εθνικές και διεθνείς διακρίσεις. Από την αρχή του χρόνου έχουν συμμετάσχει σε Διεθνές τουρνουά του εξωτερικού, έχουν προσφέρει σημαντικά μετάλλια και διακρίσεις για την πόλη του Βόλου.

siouras1

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ τον τελευταίο χρόνο έχει άψογη συνεργασία με τον Πτυχιούχο Προπονητή ΤΕΦΑΑ του Συλλόγου Αγριάς ο ΜΑΧΗΤΗΣ Κρίσιλα Ιωάννη καθώς πραγματοποιούσε επί εβδομαδιαία βάση κοινές προπονήσεις με τους αθλητές του για την απόκτηση εμπειριών και συντέλεσε και αυτός στην επιτυχία του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρίσιλας Γιάννης υπήρξε αθλητής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και έχει κατακτήσει ευρωπαϊκές διακρίσεις αλλά και βαλκανικά και πανελλήνια μετάλλια και η εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ είχε μοριοδοτηθεί.
Οι δυο σύλλογοι είναι οι μοναδικοί από την περιοχή του Δήμου Βόλου που οι αθλητές τους πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά και οι μόνοι που οι προπονητές τους είναι γνώστες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ.

Το κοουτσάρισμα των τεσσάρων αθλητών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ανέλαβε ο Διευθύνων προπονητής Κοσμίδης Γεώργιος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρουν τους αθλητές της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και τους δύο αθλητές της Αγριάς Κορομήνα Κων/νο και Μάγδα Μανθογιάννη για την εξαιρετική τους εμφάνιση στο Πρωτάθλημα και τους εύχεται καλή συνέχεια στη αγωνιστική τους πορεία.

karate

Δελτίο Τύπου Α.Σ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ SHINKYOKUSHINKAI KARATE ΒΟΛΟΥ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις