Η Εθνική μας ποδοσφαίρου σε φάση αναδιοργάνωσης

Η επόμενη ημέρα του αποκλεισμού από το Μουντιάλ της Ρωσίας βρίσκει την Εθνική μας σε φάση αναδιοργάνωσης. Όλα δείχνουν πως μέχρι τουλάχιστον το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 ο Μίκαελ Σκίμπε θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία της και μένει να αποσαφηνιστούν τυχόν αλλαγές στο δυναμικό και στην έδρα που θα χρησιμοποιεί.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, ο προπονητής κάνει προφανώς τις σκέψεις του και στα φιλικά προετοιμασίας που θα ακολουθήσουν θα έχει την ευκαιρία να τις εφαρμόσει. Όσο για το δεύτερο θέμα, επισήμως δεν υπάρχει ακόμη εξέλιξη, ωστόσο κάποια δεδομένα ήδη καταγράφονται και η “Real News” τα θέτει επί τάπητος.
Στις 24 Ιανουαρίου θα γίνει στην Ελβετία η κλήρωση του νεότευκτου Nations League, στο οποίο θα μετάσχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία έχει τη δυνατότητα να δηλώσει δύο έδρες που πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές των FIFA και UEFA, όπως το να έχουν κοντά τους διεθνή αερολιμένα, σύγχρονο προπονητικό κέντρο, συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και ούτω καθεξής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και αν όντως δεν επιλεγεί στο μέλλον το στάδιο Καραϊσκάκη, μόνο το Ολυμπιακό στάδιο πληροί από τις εν Αθήναις υποψηφιότητες τις διεθνείς προδιαγραφές, έστω κι αν σε σύγκριση με το φαληρικό στάδιο η χρήση του θα κοστίζει περισσότερα χρήματα.
Από εκεί και πέρα, εκτός πρωτεύουσας υπάρχουν το Παγκρήτιο και το Καυτανζόγλειο, ωστόσο ούτε το πρώτο παρουσιάζεται σε καλή κατάσταση, ενώ το γήπεδο του Ηρακλή απαιτεί σοβαρές εργασίες ανακατασκευής προκειμένου να καλύψει τα απαιτούμενα στάνταρ.
Η Τούμπα θα κλείσει προσεχώς για να αποκτήσει στο μέλλον ο ΠΑΟΚ το νέο του σπίτι και γενικότερα οι εκτός Αθηνών επιλογές είναι περιορισμένες. Χρόνος, πάντως, για την τελική επιλογή της ΕΠΟ αρκετός, με δεδομένο ότι ο πρώτος επίσημος αγώνας της αγαπημένης όλων των Ελλήνων θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Υπόψη θα ληφθεί και η άποψη των διεθνών, αφού στόχος είναι να αγωνίζονται σ’ ένα περιβάλλον όπου θα αισθάνονται οικεία και στο οποίο η τοπική κοινωνία, αν εν τέλει προκριθεί γήπεδο της περιφέρειας, θα αγκαλιάσει με θέρμη την προσπάθειά τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις