«Ναι, με αδίκησε ο Σκίμπε»

Την άποψη ότι αδικήθηκε από τον Μίχαελ Σκίμπε εξέφρασε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατάφερε να συσπειρώσει την Εθνική Ελλάδας. Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ στο περιοδικό People

Περίμενες τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Μουντιάλ;
Ήταν κάτι που φοβόμουν, αν και έλπιζα να ανατραπεί. Από τη στιγμή που πέσαμε με την Κροατία στο μπαράζ, οι πιθανότητες για μένα ήταν με την Κροατία. Δεν διαχειριστήκαμε το πρώτο παιχνίδι καλά κι από εκεί κι έπειτα το δεύτερο παιχνίδι έγινε απλά για να περάσει στην ιστορία.
Αποκλειστήκαμε από το Euro και τώρα από το Μουντιάλ. Τι φταίει για την κακή πορεία της Εθνικής;
Στον πρόσφατο αποκλεισμό μας έφταιξε ίσως η απόδοση και η διαχείριση του παιχνιδιού στο Ζάγκρεμπ. Στενοχωρηθήκαμε πολύ όλοι μας και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο το καλοκαίρι που θα βλέπουμε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου από τα σπίτια μας. Ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος τότε. Στο λέω γιατί είχα τη χαρά να ζήσω από κοντά αυτή τη γιορτή πριν από τέσσερα χρόνια. Ειδικά αν σκεφτείς ότι στο περασμένο Μουντιάλ είχαμε φτάσει στους 16 και είχαμε πιθανότητες να προκριθούμε.
Ισχύει ότι οι παίκτες έπαιξαν ρόλο στην παραμονή του Μίχαελ Σκίμπε στο τιμόνι της Εθνικής;
Ναι, έγιναν δημόσιες τοποθετήσεις για αυτόν ακριβώς το λόγο. Οι αρχηγοί πίστευαν ότι αυτό είναι το σωστό και το καλύτερο για την ομάδα και μετέφεραν την άποψη αυτή εκεί που έπρεπε. Αυτοί οι παίκτες είχαν δουλέψει περισσότερο με τον προπονητή και είχαν καλύτερη εικόνα για τη δουλειά του. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που συσπείρωσε την ομάδα. Εγώ δεν το έζησα τόσο πολύ γιατί είχα την ατυχία να μην είμαι σε όλη την εμπειρία της διοργάνωσης. Πάντως τα αποδυτήρια είναι μια χαρά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Πιστεύεις ότι έπρεπε να κληθείς νωρίτερα στην Εθνική για τα προκριματικά;
Νομίζω ότι αδικήθηκα, ναι. Σε κάποιες προηγούμενες κλήσεις θα μπορούσα να είμαι. Βέβαια η στήριξη που είχα από τον κόσμο αλλά και τους δημοσιογράφους ήταν σημαντική για μένα. Είδα να γράφεται ότι έπρεπε να με έχουν καλέσει νωρίτερα και τους ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις