Μία νίκη μακριά από τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός Β.

Δύο στροφές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου στη Football League και τα πράγματα ξεκαθαρίζουν και στο Βορρά, όσον αφορά τα εισιτήρια για τα πλέι οφ. Ο Ηρακλής έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρωτιά στον όμιλο και θα πάρει το μπόνους των τριών βαθμών συν τους βαθμούς που θα προκύψουν από τη διαφορά που θα…

…έχει από την τρίτη ομάδα της κατάταξης.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια για να σφραγίσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της Λαμίας και της ΑΕΛ. Κι αυτό, καθώς μετά την ήττα της Λάρισας στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση οι «βυσσινί» δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς (εφόσον νικήσουν Ζάκυνθο εντός και Ηρακλής εκτός έδρας). Ο Ολυμπιακός με μία νίκη σε δύο ματς φτάνει τους 45 βαθμούς και στην ισοβαθμία υπερτερεί της ΑΕΛ.
Επίσης, «ταβάνι» για τη Λαμία είναι οι 45 βαθμοί, από τη στιγμή που έχει να δώσει μόνο ένα παιχνίδι αυτό με την Καλαμαριά εντός έδρας, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα κάνει το ρεπό της. Στην ισοβαθμία με τη Λαμία ο Ολυμπιακός υπερτερεί, παρότι οι ομάδες έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν καλύτερη επίθεση (το επόμενο κριτήριο).
Θυμίζουμε, πως σε τριπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός, Λαμία, ΑΕΛ), τα δύο εισιτήρια για τα πλέι οφ θα πάρουν ο Ολυμπιακός ως δεύτερος και η Λαμία ως τρίτη).
Πάντως, στον Ολυμπιακό θα επιδιώξουν να πετύχουν δύο νίκες στα προσεχή δύο παιχνίδια έτσι ώστε να τερματίσουν στη δεύτερη θέση και να μπουν με ένα βαθμό στα πλέι οφ, έχοντας αποκτήσει διαφορά τριών βαθμών από την ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις