Στην «κατάψυξη» η δικογραφία για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών

Στην «κατάψυξη» μπαίνει η πιο σημαντική δικογραφία της οικονομικής εισαγγελίας για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Ο σχετικός φάκελος που εντόπισε φοροδιαφυγή ύψους 1 δισ. ευρώ, βρίσκεται στα γραφεία της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) από τον Φεβρουάριο του 2016.

Παρότι οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος επέμεναν να επιστραφεί η δικογραφία για να ασκήσουν τις διώξεις, η ΑΑΔΕ έκρινε ότι το θέμα δεν είναι σε προτεραιότητα! Μάλιστα την τοποθέτησε μαζί με άλλες 3.000 δικογραφίες και τη μετέφερε σε υποδεέστερη υπηρεσία, την επoνομαζόμενη ΔΟΜΗ.

Η δικογραφία για τις στοιχηματικές εταιρίες είχε διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τα αδικήματα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι κακουργηματικής μορφής:

– Φοροδιαφυγή
– Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
– Ψευδής δήλωση προς την αρμόδια φορολογική αρχή
– Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ελέγχονται 24 στοιχηματικές εταιρίες που παρότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μεταφέρουν τα κέρδη τους στη Μάλτα και σε υπερατλαντικούς φορολογικούς «παραδείσους».

“ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ” ΤΟ ΜΑΤΣ-ΜΥΘΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ

Η μεγαλύτερη στοιχηματική απάτη που έγινε ποτέ, θα κριθεί αύριο (σήμερα 10/9) στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπως ανέφερε η εκπομπή. Κατηγορούμενοι είναι οι Κροάτες αδελφοί Σάπινα (Αντε, Μίλαν και Φίλιπ), οι οποίοι φέρονται να αλλοίωσαν αποτελέσματα αγώνων για στοιχηματικούς λόγους σε έξι διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη σχετική δικαστική έρευνα που διενήργησαν δύο Ελληνες εισαγγελείς (Μουζακίτης-Πούλιος) και μία ανακρίτρια (Γκίκα) περιλαμβάνεται και η αναμέτρηση Πανιωνίου – Δυναμό Τιφλίδας (5-2), που έγινε το Δεκέμβριο του 2004

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις